Gemeente Venray


15 juli 2011

Met zijn allen naar de kermis in Venray

Het is altijd gezellig in het centrum van Venray, maar het eerste weekeinde van augustus heeft in Venray iets extra's. Dan is het kermis, dit jaar van vrijdag 5 tot en met woensdag 10 augustus. Zes dagen met vol attracties, speciale gasten en een spectaculaire wereldprimeur. En met de kermisloterij maken bezoekers ook nog kans op een op een reischeque van EUR 500,00.

De Venrayse kermis gaat vrijdag 5 augustus open. Deken Harry Smeets wandelt zoals elk jaar langs de attracties om ze in te zegenen. Zijn wandeling wordt muzikaal begeleid door beiaardier Rosemarie Seuntiëns die van 13.30 tot 14.30 uur het carillon van de Grote Kerk bespeelt. Uiteraard melodietjes die bij de kermis passen. Kinderen uit groepen 7 gaan samen met kermiswethouder Ike Busser vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur de attracties eens uitproberen.

Waterballs

En dan gaat de kermis van Venray echt van start. Tot en met woensdagavond laat is er van alles te beleven. De Venrayse kermis telt 57 attracties. Venray verwelkomt dit jaar vijf attracties die voor het eerst op de kermis zijn, waaronder de Magic Star, glazendoolhof China Town en één van de kermishits van dit seizoen, de Walking Waterballs. Deze attractie bestaat uit een grote bak gevuld met water met daarop grote doorzichtige opblaasbare ballen, waarin bezoekers zich lopend en rollend over het water voortbewegen. Verder is de achtbaan Super Mouse na afwezigheid van enkele jaren weer in Venray. Ook voor de durfals, de bungee-katapult Adrenalin.

Bezoekers die Venray en de kermis van bovenaf willen zien kunnen terecht in het 38 meter hoge reuzenrad Happiness. Ook traditionele vermaakzaken als botsauto's, lunapark, polyp, breakdance en rupsbaan zullen op deze editie wederom niet ontbreken. Verder is er de terugkeer van de hoge Cyber One-booster en de reuze schommel Rock-it die in 2009 menig kermishart sneller liet kloppen.

Ook aan de kleine kermisbezoekers is dit jaar ruimschoots gedacht. Zij kunnen ondermeer terecht bij de superlange glijbaan Mega Slide, een ritje maken op de Le Grand Carrousel, in de nostalgische bootjesmolen of op avontuur in de Duin Buggy. Natuurlijk is de kermis niet compleet zonder een breed scala aan oefeningspelen en consumptiezaken.

De ritprijzen voor de attracties zijn dit jaar als volgt: grootvermaak EUR 1,80 per rit, kinderattracties EUR 1,00. Enkele attracties mogen een hogere ritprijs rekenen. De Cyber One, de Rock It en de Super Mouse kosten EUR 2.50.

Pfaffs en wereldprimeur

De Venrayse kermis trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers uit de verre omtrek. Dit jaar heeft de kermisorganisatie een paar bijzondere gasten weten te strikken. Niemand minder dan de Vlaamse `celebs' Jean-Marie en Carmen Pfaff maken hun opwachting. Erg bijzonder zijn ook de Chinese draak die zich over het terrein gaat slingeren en een bijzondere slotact. Een overdonderend lichtspektakel dat gebruikt maakt van supermoderne led- en computertechnieken. Nog nooit vertoond, voor het eerst op de kermis in Venray.

George Reemer Publieksprijs

Alle bezoekers kunnen meedoen aan de kermisloterij die de de Venrayse horecaondernemers, de gezamenlijke kermisexploitanten en reisbureau Vice Versa uit Venray jaarlijks samen opzetten. Loten krijgen bezoekers aan de kermis gratis als ze kaartjes kopen voor de attracties. Dinsdag 9 augustus, om 20.30 uur vindt de trekking plaats. Dat gebeurt op het Gouden Leeuwplein. Naast de hoofdprijs zijn er natuurlijk nog mooie andere prijzen te winnen.

De mooiste kermisattractie van Venrayse kermis wint elk jaar de George Reemerprijs. Het is een publieksprijs, dus de bezoekers van de kermis bepalen zelf wie de prijs krijgt. Dat gebeurt voor het eerst via e-mail. Welke attractie of verkoopzaak vindt u de mooiste van de kermis in Venray? Mail de naam naar helene.busser@venray.nl. Er zijn drie categorieën: grootvermaak (de grote attracties), kindervermaak en verkoopzaken. Kermiswoensdag om 11.00 uur 's ochtends, als de exploitanten met koffie en vlaai op het gemeentehuis de kermis evalueren, wordt de winnaar van de George Reemerprijs bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een leuke prijs.

EHBO

De kermis in Venray kenmerkt zich door gezelligheid en gemoedelijkheid. Als er toch iets misgaat zijn politie of EHBO snel ter plekke. De politie heeft haar mobiele post weer ingericht in de Schoolstraat. De EHBO mag van de schouwburgdirectie haar intrek nemen in de schouwburg. De post is bereikbaar via de achteringang in De Bleek, vlakbij de mobiele politiepost.

Nog meer weten van de kermis in Venray? Kijk op de website: www.kermisvenray.com.