Gemeente Venray



15 juli 2011

Gemeente steunt agrarische ondernemers in problemen

De gemeente Venray geeft ondernemers in de agrarische sector die zijn getroffen door de EHEC-crisis een steuntje in de rug. Zo biedt de gemeente een betalingsregeling voor de gemeentelijke belastingen aan en worden ondernemers vlot geholpen met aanvragen voor de bijstandsregeling. Venray sluit daarmee aan bij een aantal andere regiogemeenten die ondernemers willen steunen.

Wethouder Jan Loonen zegt begaan te zijn met het lot van bedrijven in de problemen. "De agrarische sector is voor Venray van groot belang. Uit eerdere crises in de dierhouderijen weet ik welke impact dit kan hebben op ondernemers en hun gezinnen. Ik wil daarom doen wat in mijn macht ligt om deze mensen te helpen. Ik nodig ondernemers die in de problemen zitten van harte uit om zich bij ons te melden".

Enorm omzetverlies

Ruim een maand geleden werd de tuinbouwsector in Europa opgeschrikt door het bericht dat in Duitsland enkele mensen waren overleden na het eten van groenten die besmet waren met de EHEC-bacterie. Als gevolg van deze berichten stortte de consumptie en de export van groenten naar landen als Duitsland en Rusland bijna volledig in elkaar. Het omzetverlies dat hiermee gemoeid is, wordt voor Noord-Limburg geschat op ruim EUR 20 miljoen per week. Ook in Venray zijn bedrijven door deze crisis getroffen. Zij krijgen nu een steuntje in de rug van de gemeente. De gemeente biedt aan om met deze ondernemers een betalingsregeling te treffen voor de gemeentelijke belastingen. Daarnaast wil de gemeente ondernemers die een beroep doen op de bijstandsregeling voor zelfstandigen, zo vlot mogelijk door de procedure loodsen.