Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 15 juli

Noord-Holland Noord, 15-07-2011 o 13.45 uur

In auto met drugs en inbrekerswerktuig

Alkmaar, donderdag 14 juli

Een 28-jarige en een 40-jarige man uit Amsterdam zijn donderdagochtend rond 11.00 uur aangehouden op de Rhijnvis Feithlaan. De mannen lagen te slapen in een auto die hier stond geparkeerd. Zij werden door agenten wakker gemaakt. De 28-jarige man kon zich legitimeren. De 40-jarige man niet. Hij ging er vandoor zonder duidelijke reden. Hij kon na een korte achtervolging worden staande gehouden. Bij zijn fouillering werd een bolletje harddrugs aangetroffen. Bij controle van de auto werd een zakje met vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Ook werd er inbrekerswerktuig in het voertuig aangetroffen, en spullen die afkomstig bleken te zijn van een inbraak bij een woning in Den Helder. De twee mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn in verzekering gesteld.

Getuigenoproep pogingen brandstichting auto

Petten, vrijdag 15 juli

Op donderdagochtend 14 juli werd tussen 02.45 en 09.15 uur gepoogd brand te stichten in een auto die geparkeerd stond op Plein 1945. De eigenaresse kwam s ochtends bij haar voertuig en zag dat één van de achterraampjes kapot was. Op de achterbank lagen aanmaakblokjes.

Ook vorige week, in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli trof de vrouw haar auto in dezelfde situatie aan. Ook toen zat er een gat in het raam en lagen er aanmaakblokjes achterin de auto. Beide keren is er een beginnend brandje in het voertuig geweest wat vanzelf weer uit ging.

De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting en de poging daartoe. Heeft u in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli of donderdagochtend 14 juli iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auto over de kop

Den Oever, donderdag 14 juli

Een 80-jarige automobilist uit Alkmaar sloeg donderdagmiddag rond 16.45 uur over de kop op de A7 ter hoogte van Den Oever. De man, die in de richting van Amsterdam reed, kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht en raakte over de vangrail. Het voertuig sloeg over de kop en kwam in de bosjes tot stilstand. De man en zijn 76-jarige vrouw moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd. Beiden waren goed aanspreekbaar en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole Zesstedenweg

Grootebroek, donderdag 14 juli

Donderdagmiddag werd er van 14.45 tot 17.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Zesstedenweg. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder werd bekeurd omdat een kind wat in de auto zat niet in een kinderstoeltje zat. In totaal werden 26 bekeuringen uitgeschreven. Zeven hiervan waren voor overschrijding van de maximum snelheid.

Controle 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen. Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt. De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Zwaagdijk, donderdag 14 juli

Op de Zwaagdijk werd donderdagmiddag van 14.00 tot 16.40 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 660 passerende bestuurders reden er 78 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

Heerhugowaard, donderdag 14 juli

Donderdagavond werd er van 18.15 tot 20.45 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 906 bestuurders de controle. Er reden 99 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u snelheid.

Alkmaar, donderdag 14 juli

Donderdagmiddag werd er van 14.30 tot 18.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 3792 passanten reden er 240 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.