Woningcorporatie Ymere

Bewoners over duurzaamheid

15-7-2011

Groen was de hoofdkleur in het Stayokay hostel aan het Timorplein op 30 juni. Ymere organiseerde daar namelijk samen met de Stedelijke Bewoners Organisatie (SBO) een avond voor bewonerscommissies.

Het thema was dit keer duurzaamheid. Eric van Kaam stelde dat Ymere graag samen met bewoners investeert in duurzame voorzieningen, zoals goede isolatie. En als organisatie ook zelf - waar mogelijk - een groen steentje probeert bij te dragen, bijvoorbeeld door het gebruik van elektrische autos. Ter inspiratie was er een informatiemarkt waar de bewoners meer te weten konden komen over groene daken en tuinen, het energielabel en duurzame maatregelen in de woning. Ook een proefritje in de elektrische Ymere-auto was mogelijk.

Belangrijk discussiepunt van de avond bleek de vraag wie nu moet betalen voor groene investeringen: Ymere, bewoners of overheid? Eric van Kaam benadrukte dat alle partijen een bijdrage zullen moeten leveren. Sommige aanwezigen zagen toch een grotere rol voor Ymere weggelegd, vooral in het geval van weinig draagkrachtige huurders. We kijken in ieder geval terug op een nuttige en geslaagde avond waarbij de band met de bewonerscommissies werd aangehaald.