Woningcorporatie Ymere

Zuidoost derde in kampioenschap straatvoetbal

15-7-2011

Dat Zuidoost veel jong talent in huis heeft, wisten we. Maar dat het zaalvoetbalteam FC Bijlmer (zeven jongens van 10-12 jaar) met zo veel gemak de finale van het Nederlands Kampioenschap Straatvoetbal haalde, was nieuw.

Op 5 mei begonnen de voorrondes, waaraan zon 1.000 teams uit 23 gemeenten meededen, in verschillende leeftijdscategorieën. Met het halen van de regiofinale in Almere, stoomden de Bijlmerse straatvoetballers door naar de finale op 25 juni in Diemen. Daar werd het team uiteindelijk derde. Een resultaat om trots op te zijn!

Het Nationale Kampioenschap Straatvoetbal wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse straatvoetbalbond (SVBN), in samenwerking met lokale organisaties. Door buurtbewoners actief bij het evenement te betrekken, is het kampioenschap niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een stimulans voor onderling buurtcontact. Het toernooi wil ook hanggedrag en overgewicht bij jongeren onder de aandacht brengen: schop vooral de bal en geen rotzooi was het motto van deze editie. Omdat Ymere de uitgangspunten van het evenement ondersteunt, hebben meerdere vestigingen het toernooi gesponsord: zowel Almere, Haarlem als Amsterdam-Oost. Mede-sponsors in de regio waren Proliving en Rochdale.