Woningcorporatie Ymere

Ontbijten belangrijk voor leerprestaties

15-7-2011

Vorig jaar ging het project Broodje Mee van start. Een project dat tot doel heeft kinderen op basisscholen in Zuidoost, bewust te maken waarom ontbijten goed voor je is.

De gedachte van Ymere hierachter is dat kinderen een goede start moeten hebben in de maatschappij, wat je leert op school is belangrijk. Met een lege maag kunnen kinderen zich niet goed concentreren. Ymere gelooft in wijken met perspectief, Broodje Mee is een van de middelen om kinderen op een laagdrempelige educatieve manier meer kennis te geven over gezond eten, leerprestaties en wat je mogelijkheden zijn met een diploma op zak. Hoewel het project ondertussen is afgerond, kreeg Ymere de vraag van een aantal basisscholen ook hun kinderen te bezoeken. Basisschool De Rozenmarn in Zuidoost was woensdag 6 juli als eerste aan de beurt.

In het totaal waren er 350 kinderen, leerkrachten en ondersteuners van de school aanwezig. De ontvangst was vanmorgen om 9.00 uur in de centrale hal van de school. De kinderen kregen een presentatie over verstandig eten en ontbijten. Na de presentatie liet een goochelaar op een speelse manier melk en broodjes verdwijnen maar zorgde er wel voor dat de kinderen spelenderwijs kennis maakten met het nut van ontbijten. Na de show van de goochelaar gingen de kinderen allen naar de eigen klas waar de leerkrachten de tafels gedekt hadden. In de klas gingen de leerkrachten tijdens het ontbijt verder met het thema.

Achtergrond Broodje Mee
'Broodje mee' is opgestart om kinderen bewust te maken dat ontbijten goed voor je lichaam en geest is en daarmee invloed heeft op je leerprestaties. Veel kinderen in Zuidoost ontbijten niet, simpelweg omdat er geen geld thuis is of omdat ouders en kinderen niet bewust zijn van ontbijten versus leerprestaties. Ymere informeerde de kinderen op een educatieve, humoristische manier over dat ontbijten goed voor je is.

17 mei vorig jaar is het project gestart ongeveer veertig kinderen hebben bij de start elke dag een ontbijt opgehaald bij gebiedsbeheerder Herman Koers op het wijkpunt op Heesterveld 1. Elke dag smeerden medewerkers van boerderij Langerlust de broodjes en droegen zorg voor de bezorging. Partijen als Unilever, De Ruijter en Albert Heijn werkten belangeloos mee.