Woningcorporatie Ymere

Zomerprogramma H-spot Heesterveld

15-7-2011

Blok 4 in Heesterveld is dé nieuwe culturele hotspot van de Bijlmer waar creatieven uit Zuidoost en de rest van Amsterdam wonen en werken, en waar zij hun talenten, kunsten en ondernemerschap ontwikkelen en etaleren. Zoals fotografe Angela Tellier, performing artist Kitchell Samuel en muziekproducer Jonathan Beijse.

Inmiddels wonen er zon 47 kunstenaars, culturele ondernemers en (internationale) studenten, vaak van de Rietveld Academie. Om de buurt onder de aandacht te brengen, hebben de bewoners een speciaal zomerprogramma opgesteld, van juni tot september. Ga er vooral een kijkje nemen! Het programma trekt hopelijk ook potentiële nieuwkomers naar Heesterveld. In de loop van het jaar komen namelijk nog eens 30 ruimtes beschikbaar.

De ontwikkelingen rond de H-spot staan niet stil. Naast woonwerk- en bedrijfsruimtes komen er ook een galerie en tijdelijke horeca waar regelmatig debatten en performances georganiseerd worden. De verbouwing hiervoor begint in 2012. Daarnaast richten we een zogenaamde modelwoning in waarin huidige bewoners, creatieve ondernemers en toekomstige bewoners meewerken aan de definitieve ontwikkeling van Heesterveld.

Het opzetten en uitbouwen van het culturele woonwerkgebouw is onderdeel van het programma waarmee Ymere Heesterveld leefbaar en aantrekkelijk wil houden voor bewoners, voorafgaand en tijdens de grondige aanpak van deze woonblokken.