Gemeente Almere

College en gemeenteraad hebben goud in handen

15-07-2011

110715 Stalenwaaier crop IMG_0991.MOSSAAD.JPG (74.2K) Tijdens de Politieke Markt in het stadhuis op 14 juli is de Stalenwaaier Stadsdialoog Centrum Weerwater deel 2 uitgereikt aan wethouder Ben Scholten en de gemeenteraad. Geheel in de geest van de Stadsdialoog reikten bewoners hem uit. Deze tweede Stalenwaaier is het resultaat van een dynamische open dialoog tussen gemeente, ondernemers en bewoners. Onderwerpen van gesprek waren de oevers van het stadscentrum, de Filmwijk en de Stedenwijk. In april verscheen de eerste Stalenwaaier; het resultaat van een dialoog over de zuidoever van het Weerwater.

Wethouder Ben Scholten is onder de indruk van het resultaat: "Ik heb als bestuurder goud in handen. Het is een rijke verzameling van ideeën, wensen en aandachtspunten geworden. Je merkt dat deelnemers het gebied goed kennen. Uiteraard zal ik mijn uiterste best doen om zo veel mogelijk de resultaten van onze dialoog te verwerken in de voorstellen en plannen voor het gebied. Maar uiteindelijk is het onze gemeenteraad die formeel besluiten neemt."

Namens de gemeenteraad was het Willy Anne van der Heijden die de Stalenwaaier in ontvangst nam: "Wij zijn als gemeenteraad blij met alle ideeën, kansen en zorgen die uit de dialoog zijn gekomen. De Stalenwaaier is een werkbaar instrument om straks de plannen van de gemeente te toetsen en we gaan er op toezien dat alle deelnemers aan de Stadsdialoog zich straks herkennen in de plannen."

Hoe nu verder?

Alle inbreng van de Stadsdialoog wordt verwerkt in het Ontwikkelingsperspectief Centraal Almere. In het najaar krijgt alle deelnemers nogmaals de gelegenheid om te reageren op het Ontwikkelingsperspectief. Zo is er genoeg tijd om wijzigingen aan te brengen en kan het college van burgemeester en wethouders het document eind dit jaar in ontvangst nemen. Onderdeel hiervan is het Gebiedsontwikkelingsplan voor het gebied rond de zuidoever en de A6. Dit vormt de basis voor een in 2012/2013 op te stellen formeel plan volgens de Wet op de ruimtelijke ordening. Hierop is inspraak, bezwaar en beroep mogelijk voordat het wordt vastgesteld.

De Stalenwaaier is te bekijken op www.stadsdialoog.nl

Het resultaat van de Stadsdialoog deel 2 in cijfers


- 1.000 deelnemers aan de open dag op 14 mei


- 624 ideeën tijdens de open dag


- 5 thema-avonden


- 68 deelnemers aan de thema-avonden


- 207 ideeën/ aandachtspunten tijdens de thema-avonden


- 16 dagen inloop in het Atelier


- 207 bezoekers aan het Atelier


- 3.019 bezoekers op www.Stadsdialoog.nl


- 1.816 unieke bezoekers op www.Stadsdialoog.nl


- 34 artikelen met één of meerder ideeën geplaatst door bezoekers


- 37 online reacties op ideeën door bezoekers