Politie Midden- en West Brabant

Hennepkwekerijen in Willemstad en Zevenbergen

WILLEMSTAD / ZEVENBERGEN , 15-07-2011 o De politie heeft donderdag hennepkwekerijen geruimd in Willemstad en Zevenbergen.

WILLEMSTAD: Tijdens de hennepruimdag van het team Mark & Dintel is donderdag (14 juli) in een vrijstaande woning aan de Wijngaard een hennepkwekerij aangetroffen. In de kelder onder de woning stonden in twee ruimtes 755 hennepplanten. Er bleek ook sprake te zijn van stroomdiefstal. In het pand zijn twee meerderjarige enéén minderjarige verdachte gehoord. De kwekerij is geruimd. De politie maakt een dossier op.

ZEVENBERGEN: In een bedrijfspand aan de Campagneweg werd op de eerste verdieping in twee ruimtes ook een hennepplantage aangetroffen. Er stonden 499 hennepplanten. Volgens de deskundige van Enexis was er op een gevaarlijke manier met de stroom gerommeld. Daarvan wordt aangifte gedaan. De politie gaat de huurder van het pand als verdachte horen.

De politie komt veel hennepkwekerijen op het spoor dankzij tips die binnenkomen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Hennepkwekerijen zijn vaak brandgevaarlijk, ook is er soms sprake van stankoverlast. Verder is er dikwijls sprake van georganiseerde criminaliteit rond de hennepteelt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-07-2011 14:54 | © Regio Midden en West Brabant |