Politie Groningen

Duo aangehouden na oplichting

Winschoten, 15-07-2011 o De politie heeft woensdag twee mannen (40 en 41 jaar) uit Winschoten aangehouden. De mannen worden ervan verdacht een verfgroothandel in Winschoten te hebben opgelicht. Beiden zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Wat was er gebeurd?

Op dinsdag 12 juli belde er een man met de groothandel. De klant plaatste telefonisch een order van ruim 4500 euro op naam van een schildersbedrijf. Hij gaf door dat de materialen de volgende ochtend afgeleverd konden worden bij een vakantiepark in Wedde. Bij de medewerker van de groothandel was bekend dat vestigingen in Assen en Emmen eerder de dupe waren geworden van oplichtingpraktijken. Omdat hij nattigheid voelde verifieerde hij de order bij het schildersbedrijf. Daar bleek men van niets te weten.

Aanhoudingen

De politie kwam beide verdachten op het spoor nadat zij woensdag 13 juli post had gevat bij het vakantiepark. De agenten zagen twee inzittenden van een personenauto het park op rijden. Het kenteken van het voertuig kwam overeen met een kenteken dat genoteerd was bij een poging tot oplichting in Emmen. Nadat de leverancier van de groothandel de verfmaterialen had afgeleverd werden deze in ontvangst genomen door de 41-jarige Winschotenaar. Hierop heeft de politie de verdachte op heterdaad aangehouden. Zijn 40-jarige handlanger die op dat moment nog in de auto zat werd aangehouden voor medeplichtigheid.

Onderzoek

Beide oplichters werden ingesloten aan het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 40-jarige verdachte is op vrije voeten gesteld, zijn maat blijft nog vast zitten.

Aangifte

Door verschillende vestigingen van de verfgroothandel in het Noorden werd vijf keer aangifte van oplichting gedaan. De politie sluit niet uit dat meerdere bedrijven gedupeerd zijn door de twee verdachten. Wanneer u ook bent opgelicht, neem dan contact op met de Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).