FloraHolland


FloraHolland e-Trade evenaart omzet 2010

FLORAHOLLAND (15 juli 2011) - Onlangs heeft FloraHolland e-Trade de omzet van 2010 overtroffen. De teller staat nu op 12 miljoen euro en we verwachten dit jaar op een groei van 50% uit te komen.

De groei komt door het aantal kwekers dat via dit platform hun producten aanbiedt. Maar ook vanwege de toenemende bewustwording onder kopers en kwekers dat digitaal zaken doen voordelen biedt. Met de digitale systemen worden de kosten in de keten verlaagd en aanvoerders in een goede verkooppositie gebracht bij hun klanten. Het verkopen via de webshop van de klant neemt de komende jaren een grote vlucht. Uiteindelijk zal het merendeel van de handel in bloemen lopen via digitale systemen zoals FloraHolland e-Trade, zo is de verwachting.

Snel doorontwikkelen
FloraHolland blijft samen met haar klanten snel doorontwikkelen om FloraHolland e-Trade naar de wensen van de markt vorm te geven. In april is een module toegevoegd voor online prijsbepaling voor kwekers. Daarnaast kan een kweker zich binnenkort met een eigen profiel beter online promoten. Ook is het online voorraadbeheer verbeterd en wordt er straks overzichtelijk vanuit één basisvoorraad gewerkt. In het najaar is het mogelijk om vanuit eigen voorraadsystemen of webshops van kwekers met FloraHolland e-Trade te communiceren.

Digitaal zaken doen, nu!
De algemene verwachting in de sector is dat in- en verkopen via digitale systemen binnen een paar jaar gemeengoed zal zijn. Zorg ervoor dat uw bedrijf tijdig aanhaakt in deze ontwikkeling. Benieuwd wat digitaal zaken doen voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met FloraHolland Connect via
T 0297 39 38 88 of T 0174 63 55 55.