KNHS

Jan Peeters lid van Judging Supervisory Panel
15 juli 2011
Jan Peeters

AKEN (KNHS) - Na een gesprek in Aken is oud-internationaal dressuurjurylid Jan Peeters (Weert) door het Dressage Committee van de FEI uitgenodigd om lid te worden van het Judging Supervisory Panel. Dit panel is een jaar geleden in het leven geroepen om tijdens alle internationale FEI kampioenschappen voor senioren de beslissingen van de wedstrijdjury te monitoren en heeft de mogelijkheden om waarderingen van juryleden te corrigeren.

Tijdens het Europees Kampioenschap in Rotterdam zal Jan Peeters als gast de verrichtingen van dit panel volgen en hij zal tijdens de wereldbeker finale, die tijdens Indoor Brabant 2012 wordt verreden, als lid van dit panel gaan optreden. Daarnaast lijkt volgens Trond Asmyr, directeur dressuur bij de FEI, de kans zeer groot dat Peeters ook tijdens de Olympische Spelen in Londen als lid van het J.S.P. zal functioneren.
"Na een lange en actieve carrière als internationaal jurylid, waarbij ik onder andere als jurylid actief was tijdens twee Olympische Spelen en als bondscoach van de Nederlandse dressuurjeugd, is dit denk ik een hele mooie manier om nog actief te zijn in deze tak van paardensport", aldus Jan Peeters.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Jan Peeters door: www.melissen.net