Politie Brabant Zuid-Oost

Politie stelt nader onderzoek in naar schietincident

Geldrop, 15-07-2011 o De politie heeft een nader onderzoek ingesteld nadat in de nacht van dinsdag op woensdag is geschoten in de omgeving van de Admiraal Byrdstraat.

Uit dat onderzoek is inmiddels gebleken dat er die nacht ook drie geparkeerde auto's zijn geraakt door kogels. De wagens stonden ter hoogte van de flat waar ook de kogelinslagen zijn aangetroffen (zie ook persbericht van donderdag 14 juli).

Vrijdagmiddag heeft de politie een reconstructie uitgevoerd om een idee te krijgen wat er die nacht gebeurd zou kunnen zijn. Daartoe zijn de drie auto's teruggeplaatst op de plek waar ze die nacht ook stonden. De bevindingen van de reconstructie zijn nu nog niet bekend. Ze worden meegenomen in het onderzoek.

De politie heeft inmiddels gesproken met een aantal getuigen, maar is nog op zoek naar mensen die die nacht wat hebben gezien of gehoord dat verband kan houden met het schieten. Zij kunnen zich melden bij de politie in Geldrop-Mierlo via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.