Gemeente Halderberge


Wegens grote belangstelling verdere uitgifte kavels Opperstraat

Medio september start de gemeente Halderberge met de verdere uitgifte van zelfbouwkavels in het plan Opperstraat in Hoeven. Reden hiervoor is dat de negentien bouwkavels, die eerder dit jaar op de markt kwamen, nagenoeg allemaal zijn uitgegeven. Daarnaast start de gemeente ook met de aanbesteding van de sociale woningbouw, waaronder starterswoningen. Hierdoor kan een projectontwikkelaar de goedkope koop- en huurwoningen naar verwachting aan het einde van dit jaar op de woningmarkt aanbieden.

Bouwkavels

In het plan Opperstraat zijn 53 zelfbouwkavels voor particulieren opgenomen. Momenteel is de uitgifte van de eerste 19 bouwkavels nagenoeg afgerond. De gemeente gaat na de zomervakantie verder met de uitgifte van nog eens 16 bouwkavels. De verwachting is dat medio september de inschrijfperiode hiervoor start. Dit moment publiceert de gemeente in de Halderbergse Bode en op de website www.halderberge.nl.

Sociale woningbouw

Naast de uitgifte van de zelfbouwkavels gaat de gemeente ook een partij zoeken voor de sociale woningbouw. Dit gebeurt door middel van een aanbesteding. Hierbij realiseert een ontwikkelaar goedkope koopwoningen alsmede huurwoningen. Naar verwachting wordt de aanbesteding hiervan eind van dit jaar afgerond. Dan zal bekend worden hoe en wanneer deze daadwerkelijk op de woningmarkt aangeboden gaan worden.

Twee-onder-een-kapwoningen

Op korte termijn komt ook meer duidelijkheid over de realisering van de twee-onder-een-kapwoningen. De verwachting is dat eind dit jaar ook deze woningen op de woningmarkt worden aangeboden.

Het plan Opperstraat

Het plan Opperstraat in Hoeven telt 121 bouwkavels, waaronder rijtjes- (doorgaans starterswoningen), twee-onder-een-kap-, vrijstaande en patiowoningen in het zuiden van Hoeven. 53 zelfbouwkavels, 7-12 kavels voor CPO. De overige kavels worden projectmatig ontwikkeld. Het plan is genoemd naar een straat die de noordelijke grens vormt van dit gebied. De woningen komen te liggen tussen Zorgcentrum Kroonestede, de Bovenstraat en de Madelieflaan. Dwars door het gebied loopt een afwateringssloot die behouden blijft en waaromheen een groengebied wordt aangelegd.

Planning

Het is de verwachting dat de uitgifte van de 2e fase bouwkavels medio september van start gaat door middel van inschrijving. Inschrijfformulieren zullen na de daadwerkelijk aankondiging verkrijgbaar zijn via de internetpagina alsmede aan de servicebalie in het gemeentehuis. De start van de inschrijving zal op de gemeentelijke website en in de Halderbergse Bode gepubliceerd worden. Kavels plan Opperstraat in Hoeven

1. Locatie particuliere zelfbouwkavels

2. Locatie sociale woningbouwkavels

3. Locatie kavels twee-onder-een-kap.