Waterschap Groot Salland


Bewoonster woonboot werkt alsnog mee aan baggerproject Deventer

Laatste wijziging: 15 juli 2011

De 82-jarige bewoonster van een woonboot aan de Sluisstraat te Deventer was in eerste instantie niet te overreden om haar woonschip te laten verplaatsen om de vervuilde bagger daaronder te verwijderen.

Vele gesprekken om haar medewerking te bereiken leverden niets op. Het gedeelte onder haar woonschip was het laatste stukje van het gedeelte van de gracht, dat nog gebaggerd moest worden. Weigering zou betekenen dat de kranen vandaag verplaatst worden naar een andere locatie en een juridische procedure in gang zou worden gezet. Later zouden de kranen weer terug moeten komen om met bestuursdwang alsnog het laatste stukje bodem op te schonen. Met als gevolg extra hoge kosten voor de deelnemende partners.

De bewoonster vreesde voor schade en andere ongemakken. Medewerkers van het Waterschap Groot Salland boden haar als tegenprestatie voor het ongemak aan haar loopplank tegen uitglijden van een beschermende laag te voorzien. Voor haar was dat het duwtje in de rug om toch mee te werken. Het klusje aan de loopplank zal binnenkort plaatsvinden.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl