Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


TreinTramBus: loket heeft duidelijke meerwaarde vrijdag, 15 juli 2011 16:11

stationsloket 38 stations zullen hun loketfunctie verliezen, zo werd vandaag bekend. Reizigersvereniging TreinTramBus vindt dit een stevige achteruitgang in de dienstverlening.

Uit een enquête die TreinTramBus eerder dit jaar hield blijkt dat 66 procent van de respondenten liefst zijn ticket aan het loket koopt. Maar liefst 82 procent vindt loketten in het vertrekstation nodig. "Dit is een opvallend cijfer, maar het is logisch. Een automaat kan nooit evenveel informatie geven als een loketbediende. Mensen vrezen dan ook dat de automaat hun met het verkeerde ticket opscheept", stelt Kees Smilde, woordvoerder van TreinTramBus. TreinTramBus pleit daarom voluit voor een behoud van de loketten, ook in zoveel mogelijk kleine stations.

Bij vroegere enquêtes bleek ook dat de klantentevredenheid over het personeel hoog is. Is behoud van de loketfunctie niet overal haalbaar, dan pleit TreinTramBus voor samenwerking met andere distributeurs (krantenwinkels e.a.) in de stations. Liever een creatieve oplossing dan een sluiting van de loketten zonder meer.

TreinTramBus wijst er op dat er enkele opvallende sluitingen zijn. Kortenberg en Zaventem kregen bijvoorbeeld nog maar een jaar geleden een nieuw stationsgebouw, dat van Mortsel-Oude-God werd recentelijk opgeknapt. Blijkbaar weet bij de spoorgroep de ene hand niet wat de andere doet.

TreinTramBus vreest dat er nog meer loketten zullen volgen. De reizigersvereniging begrijpt dat de NMBS moet besparen, maar roept de NMBS eens te kijken naar haar eigen efficiëntie en methoden te kiezen die de reizigers niet treffen.