Chinese editie van eerste boek Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma

Persbericht van Missing Chapter Foundation

De gerenommeerde Chinese uitgever 21st Century Publishing House zal eind augustus de Chinese editie van het eerste kinderboek van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma uitbrengen, Mr Finney en de wereld op zijn kop. Het boek zal tijdens de Beijing International Book Fair, in aanwezigheid van de beide makers, worden gepresenteerd.

Mr Finney en de wereld op zijn kop is het eerste rijk geïllustreerde voorleesboek van Laurentien van Oranje en Gouden Penseel-winnaar Sieb Posthuma. Van dit boek, dat in oktober 2009 in Nederland verscheen, werden al zo'n 30 000 exemplaren verkocht. Het boek is inmiddels ook in het Engels, Catalaans en Spaans verkrijgbaar.
Mr Finney en de wereld op zijn kop is het begin van een serie boeken (5+) over Mr Finney waartoe Laurentien van Oranje het initiatief nam. Op 2 februari 2011 verscheen het tweede deel in Nederland met de titel Mr Finney en de andere kant van het water.

"Wij hopen dat ook in een dynamisch land als China het boek kinderen aanmoedigt om vragen te stellen aan volwassenen over hoe we omgaan met de aarde en het milieu. Een zorg die ons allen verbindt en onze werelden tot één wereld maakt," aldus de makers.

De Chinese uitgever reageert enthousiast: "Milieuonderwerpen zijn van groeiend belang in ons land. Mr Finney komt dus op het juiste moment naar China. Mr Finney's manier om deze onderwerpen toegankelijk te maken voor zowel kinderen als volwassenen is een unieke manier om erover te spreken. Betrokkenheid van de jongere generaties is belangrijk, niet alleen educatief maar ook om een oprechte dialoog te hebben."

Links:
http://www.mrfinney.nl



Razende Robot Reporter