Saxion
BR>

vr 15 juli 2011

Saxionstudenten tevreden over onderwijs

Studenten van Saxion zijn redelijk tevreden over het onderwijs. Dat kan worden geconcludeerd uit de resultaten van de Nationale Studentenenquete (NSE) 2011. Dit jaar scoort Saxion een 6,9. Dat is iets hoger dan het landelijke cijfer, dat een 6,8 is.

Vorig jaar, in 2010, was het cijfer voor Saxion een 6,8. Saxion streeft ernaar minimaal een 7,0 te bereiken. In vergelijking met vorig jaar zijn Saxionstudenten nu meer tevreden over de toetsen en ervaren meer betrokkenheid bij hun opleiding. De onderwijs- en contacttijd wordt gezien als een indicatie van de onderwijskwaliteit. Dit jaar zijn hierover als proef voor het eerst landelijk vragen gesteld in de Nationale Studentenenquête.

Eerstejaars studenten in Nederland gaven in 2007 aan dat er 18 uur contacttijd per week was (docent aanwezig), en dat zij daarnaast nog 16 uur per week aan zelfstudie besteedden. (Bron: Onderwijstijd in het Hoger Onderwijs, Inspectie van het Onderwijs 2007). De contacttijd van eerstejaars Saxion studenten is in 2011 in vergelijking met 2007 gestegen naar 19,6 uur.

De totale onderwijstijd (incl. zelfstudie) ligt met 34,1 uren voor de eerstejaars van Saxion iets hoger dan voor de landelijke eerstejaars (33,7 uren). Voor de ouderejaars is de onderwijstijd (35,8) uren juist iets lager dan het landelijke niveau (36,7 uren). Daarbij moet worden opgemerkt dat de landelijke gegevens gebaseerd zijn op de data van voltijd studenten en die van Saxion op zowel voltijd- als deeltijd studenten.