Gemeente Bodegraven-Reeuwijk



Bodegraven-Reeuwijk vernieuwt contract afvalinzameling door Cyclus

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Cyclus ondertekenden op 14 juli 2011 een vernieuwde overeenkomst voor het afvalbeheer en de reiniging in de gemeente. De dienstverleningsovereenkomst (DVO) liep nog tot 2016. Door de fusie tussen Bodegraven en Reeuwijk is een 10-jarig contract opgesteld. Wat gaat er veranderen?

In 2011 blijft de inzameling hetzelfde. Doordat het afvalbeheer in Bodegraven anders is georganiseerd dan in Reeuwijk, gaat Cyclus samen met de gemeente onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst. Denk hierbij aan minicontainers voor papier en het plaatsen van ondergrondse containers. Ook de reiniging en gladheidbestrijding wordt onder de loep genomen. We hoeven er met deze zonnige dagen nog niet aan denken, maar ´s winters bestrijdt Cyclus de gladheid. Nu nog in Bodegraven, maar wellicht straks in de hele gemeente.

Hoog serviceniveau voor inwoners
Een ander plan is om in de kern Bodegraven voor 90% het restafval met ondergrondse containers in te zamelen en de overige 10% met een zijlader. Als dit ingevoerd is, dan is de gemeente een voorbeeldgemeente als het om afvalbeheer gaat. Het voordeel van ondergrondse containers is dat inwoners 24 uur per dag het afval kwijt kunnen, het geeft een opgeruimd straatbeeld en voorkomt zwerfafval. De containers worden via een kraan geleegd, wat arbotechnisch een verbetering is.

Ambitieus afvalbeleid
Leendert van Bloois, algemeen directeur van Cyclus, is trots op deze ondertekening. "Bodegraven-Reeuwijk heeft een ambitieus afvalbeleid. Een DVO voor 10 jaar geeft Cyclus de mogelijkheid om dit beleid, waar rekening gehouden wordt met milieu en het gebruiksgemak voor inwoners, te realiseren".

Wethouder Jan-Christiaan Goudbeek, beheer openbare ruimte en mobiliteit: "Bodegraven-Reeuwijk is vooruitstrevend als het om afvalbeheer gaat. We willen er samen met onze inwoners aan werken om de gestelde doelen te bereiken. De nieuwe overeenkomst verhoogt de service naar onze inwoners en we behalen milieudoelstellingen die de overheid stelt."

Jolanda van Denzen, consulent Communicatie Bodegraven-Reeuwijk, telefoon: 0172 - 522 181, email: jvandenzen@bodegraven-reeuwijk.nl

Cyclus
Cyclus is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte en (bedrijven)terreinen. Cyclus is een overheids-NV en actief in de volgende gemeenten: Alphen aan den Rijn, Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Gouda, Kaag en Braassem, Nederlek, Nieuwkoop, Ouderkerk, Rijnwoude, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas.