Dienstenbond CNV

Nieuws

14 juli 2011

Uitkomst groepsbijeenkomsten van groot belang voor CNV

In het kader van de kwaliteitsagenda hebben in juni op de verschillende DC's van AH groepsbijeenkomsten plaatsgevonden. Vakbonden en AH wilden via deze bijeenkomsten horen hoe medewerkers aankijken tegen 2 belangrijke onderwerpen: invloed op het werkrooster en uitruil tussen tijd en geld. Inmiddels zijn de uitkomsten bekend. Kort samengevat: er is behoefte om flexibeler om te gaan met roosters waarbij er minder strak gestuurd wordt vanuit AH. En er is behoefte aan meer keuzemogelijkheden tussen tijd en geld, zonder dat dit leidt tot verplichtingen.

Via je teamleider krijg je de algemene uitkomsten over alle DC's en een samenvatting van de uitkomsten van je eigen site uitgereikt. Natuurlijk kun je dit ook bij CNV Dienstenbond opvragen. CNV Dienstenbond is niet verbaasd over de uitkomsten. Wij hebben vaker bij AH aangegeven dat jullie meer behoefte hebben aan invloed op je werkrooster. Daarbij kun je denken aan:

- Makkelijker kunnen ruilen van diensten.

- Meer flexibiliteit in aanvang- en eindtijden van een dienst.
- Meer vrijheid bij het inplannen van ADV, RSD en vakantie.
- Meer invloed op het aantal nachtdiensten, de startnacht en de starttijd.

- Meer invloed op de zaterdagverdeling.
Ook bij het uitruilen tussen tijd en geld is het duidelijk dat jullie meer behoefte hebben aan keuzemogelijkheden. Vaak is er meer behoefte aan tijd dan aan geld en de functie van RSD mag niet verloren raken. Bij dit alles geldt dat keuzes niet tot verplichtingen moeten leiden, altijd vrijwillig en terug te draaien zijn en dat de financiële gevolgen van keuzes duidelijk zijn.

Hoe nu verder?
CNV Dienstenbond gaat op basis van de uitkomsten verder in gesprek met AH. Jullie wensen en mening is voor ons van groot belang bij het maken van afspraken. Op het moment dat er concrete voorstellen komen zullen wij die zeker met je gaan bespreken. CNV Dienstenbond maakt namelijk geen afspraken in achterkamertjes en zonder jou daar bij te betrekken en te weten wat je ervan vindt. De verwachting is dat er vanwege de zomervakanties pas in september concrete voorstellen liggen.

Andersoortige contracten?
AH heeft onlangs in een presentatie een eigen voorstel gepresenteerd in het kader van de kwaliteitsagenda. In dit voorstel wil AH het uitzendkrachtpercentage verminderen door nieuwe medewerkers aan te nemen met andere arbeidsvoorwaarden. Huidige medewerkers zouden de huidige arbeidsvoorwaarden behouden. Laat duidelijk zijn: wat daar gepresenteerd is hoe AH denkt het percentage uitzendkrachten te kunnen verminderen. Dit is een denkrichting, waarover nog geen besluiten zijn gevallen of afspraken over zijn gemaakt. CNV Dienstenbond heeft deze denkrichting onlangs met de kaderleden besproken. Op zichzelf willen wij dit best verkennen, maar wel met een aantal belangrijke randvoorwaarden:

- Arbeidsvoorwaardenpakket huidige medewerkers in stand houden en blijven verbeteren. Dus geen bevriezing van arbeidsvoorwaarden.
- Contracten die aan een groep nieuwe medewerkers worden aangeboden moeten minimaal een omvang hebben van 5 jaar.

- Binnen die 5 jaar moet AH fors investeren in scholing en loopbaan, medewerkers moeten een diploma kunnen halen op minimaal MBO 4 niveau.
- Na die 5 jaar moet er een werkgelegenheidsgarantie zijn: of binnen AH, of daarbuiten.

- Arbeidsvoorwaarden van nieuwe medewerkers kunnen mogelijk anders worden ingericht (bijvoorbeeld RSD opbouwen op basis van dienstjaren, of een iets soberder ontziepakket), maar de huidige cao blijft het uitgangspunt. Er mogen geen te grote verschillen in arbeidsvoorwaarden ontstaan.

- Het percentage uitzendkrachten moet hierdoor richting 23% zakken. Vervolgens deze grenzen goed vastleggen en afspraken maken over hoe we dat goed en transparant kunnen controleren en handhaven.
- De mogelijkheid bekijken om ook meer meerdaagse parttimers aan te nemen in de plaats van uitzendkrachten.
Er is nog op geen enkel punt een afspraak gemaakt, er staat niets vast. Alles wat AH nu dus presenteert is voor eigen rekening van AH en zijn hun eigen voorstellen. Daarbij staat ook hier vast dat als er afspraken worden gemaakt deze eerst weer in ledenvergaderingen moeten worden besproken. Er wordt immers niets besloten zonder de instemming van leden.

Samen sterk!
CNV Dienstenbond wil samen met medewerkers en AH tot goede afspraken komen over jouw werk en arbeidsvoorwaarden. Als je de constructieve inbreng van CNV Dienstenbond steunt dan wordt het tijd om lid te worden of je collega's lid te maken. Alleen een sterk CNV Dienstenbond kan deze rol goed vervullen en ervoor zorgen dat er geluisterd wordt naar medewerkers. Bespreek het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of onderaan deze nieuwsbrief en meld je direct aan als nieuw lid.

Contact
Heb je vragen en/of opmerkingen over deze nieuwsbrief dan kun je bij mij (Wessel Breunesse) terecht. Ik ben namens jullie en voor CNV Dienstenbond de onderhandelaar bij Albert Heijn. Ook als je de nieuwsbrief in het vervolg ook graag per mail wilt ontvangen kun je dat bij mij melden. Dan ben je nog sneller op de hoogte.

Telefoon: 035-6460580
Email: w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.
Twitter: @WesselBreunesse