Heijmans N.V.

Heijmans dochteronderneming Burgers Ergon verzorgt installaties voor nieuwbouw Wibauthuis en Boerhaavegebouw op Amstelcampus.

's-Hertogenbosch - Heijmans dochterbedrijf Burgers Ergon bv gaat in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de werktuigbouwkundige, sprinkler en elektrotechnische installaties verzorgen voor de nieuwbouw van het Wibauthuis en Boerhaavegebouw op de Amstelcampus in Amsterdam. Met de opdracht is een aanneemsom van circa ¤ 23 miljoen gemoeid.

De opdracht voor de Hogeschool van Amsterdam is verdeeld in twee fasen. De optimalisatiefase, waarbij Burgers Ergon onderdeel uitmaakte van het ontwerpteam, is eerder succesvol afgerond. Burgers Ergon gaat nu de uitvoeringsfase verzorgen. De bouw zal gefaseerd plaatsvinden. De eerste oplevering is gepland in september 2012, de laatste in november 2014.

De nieuwbouw van het Wibauthuis en Boerhaavegebouw maakt onderdeel uit van de laatste fase van de Amstelcampus. De nieuwbouw bestaat uit de realisatie van twee onderwijsgebouwen inclusief auditoria, restaurant en keuken, een sporthal, studentenwoningen commerciële ruimten en parkeergarage met fietsenkelder. Het gaat om een complexe uitwerking aangezien het een binnenstedelijk project omvat waardoor de logistiek op de bouwplaats een belangrijk aandachtspunt is.

Amstelcampus
De Amstelcampus is open en toegankelijk, ligt midden in de stad en maakt deel uit van de stad. Het is een stadscampus waar studenten, medewerkers en buurt elkaar ontmoeten en waar studeren, werken, wonen en recreëren centraal staan. De HvA biedt professionele en toekomstgerichte onderwijs- en onderzoeksvoorzieningen en levert een bijdrage aan Amsterdam als kennisstad.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.200 medewerkers en in 2010 ¤ 2,7 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl

Voor meer informatie
Heijmans N.V.