Beter Bed Holding NV

PERSBERICHT
Uden, 15 juli 2011

Beter Bed verwacht hogere omzet en winst over eerste halfjaar 2011


* Over het eerste halfjaar groeide de omzet met 4% naar ¤ 185 miljoen.
* Stijging van de nettowinst over deze periode met circa 7%, ondanks lagere bezoekersaantallen door mooie weer en terughoudende consument.
* Omzet tweede kwartaal ¤ 84 miljoen; 3% hoger dan over dezelfde periode 2010.

In het tweede kwartaal van 2011 waren de ontwikkelingen in onze twee belangrijkste markten zeer verschillend. De omzet in Duitsland steeg met 4%, terwijl de omzet in Nederland met 2% daalde. De totale concernomzet over het eerste halfjaar van 2011 kwam uit op ¤ 185 miljoen, 4% hoger dan over het eerste halfjaar van 2010. In de vergelijkbare winkels van de Beter Bed Holding-formules bleef de omzet over het eerste halfjaar van 2011 nagenoeg gelijk.
De omzetontwikkeling per land over het eerste halfjaar was als volgt: Nederland -1%
Duitsland 5%
Oostenrijk 17%
Zwitserland 21%
Spanje 12%
België 44%
Polen 8%
In de eerste helft van 2011 werden 55 winkels geopend en 25 gesloten. 15 winkels werden gesloten omdat een locatieverbetering kon worden bewerkstelligd. Hiermee kwamen er netto 30 winkels bij. Eind juni waren er in totaal 1.147 winkels. Door het seizoenspatroon in de omzet is de nettowinst over het tweede en derde kwartaal doorgaans lager dan over het eerste en vierde kwartaal. Ondanks de lichte stijging van de omzet in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder zal de nettowinst naar verwachting circa 7% lager zijn. De nettowinst over het tweede kwartaal 2011 zal circa ¤ 1,6 miljoen bedragen (tweede kwartaal 2010: ¤ 1,7 miljoen). Doordat in het eerste kwartaal reeds een stijging van de nettowinst werd gerealiseerd van 10%, zal de nettowinst over het eerste halfjaar naar verwachting met circa 7% stijgen en uitkomen op circa ¤ 10,5 miljoen (nettowinst eerste halfjaar 2010: ¤ 9,9 miljoen). 2
Na de rustige maanden april en mei onder invloed van het mooie weer, laten de maand juni en ook de eerste helft van de maand juli, mede door sterke promoties, een forse verbetering van de orderintake zien.
Beter Bed publiceert op 26 augustus 2011 voorbeurs haar definitieve halfjaarcijfers.

Profiel
Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal 1.147 winkels per eind juni 2011, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Polen), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenREUS, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en in Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2010 een netto-omzet van ¤ 374,7 miljoen en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.




Beter Bed Holding NV