Milliman erkent als 2011 Microsoft Technical and High-Performance Computing Partner of the Year (Microsoft technische en krachtige informaticapartner van het jaar 2011)

Persbericht van PR Newswire

SEATTLE, July 15, 2011 /PRNewswire/ --

- Samenwerking tussen Milliman en Microsoft voedt creatie van ongeëvenaarde financiële motor voor internationale verzekeringscliënt

Milliman, Inc., een vooraanstaand internationaal actuarieel adviesbureau, is benoemd tot winnaar van de 2011 Microsoft Technical and High Performance Computing Innovation Partner of the Year Award. Het bedrijf werd geëerd uit een internationaal veld van de beste Microsoft-partners voor het demonstreren van uitmuntendheid betreffende innovatie en de implementatie van klantenoplossingen met behulp van Milliman's MG-ALFA(R) actuarieel projectiesysteem en het Microsoft-platform.

"Deze prijs is het resultaat van Milliman's reactie op de behoeften van cliënten aan een geperfectioneerd financieel modelplatform, zoals nog nooit eerder is ontwikkeld," aldus Pat Renzi, principaal van Milliman en MG-ALFA(R) Global Practice Leader. "Het Actuarial Systems Transformation (actuariële systementransformatie) project voor Phoenix Group Holdings vereiste een krachtige en dynamische risicomanagementoplossing dat volledig gebruik maakt van het Microsoft-platform en onze hechte relatie met Microsoft. Het resultaat van deze samenwerking is een financiële motor die de grenzen verlegt van de mogelijkheden in bedrijfsinformatica."

Phoenix Group Holdings is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is consolidator van levensverzekeringen en heeft meer dan 6 miljoen polishouders en 67,5 miljard Engelse Pond (GBP) aan activa onder management in internationaal gediversifieerd portfolio. Het Actuarial Systems Transformation project biedt de mogelijkheid tot nauwkeurig management van de brede portfolio van het bedrijf, zelfs terwijl Europa overgaat op Solvency II, een complex nieuw regelgevend kader.

Prijzen werden in meerdere categorieën gepresenteerd waarbij de winnaars gekozen werden uit een groep van meer dan 3000 deelnemers over de hele wereld. Milliman werd voor het leveren van buitengewone oplossingen en diensten erkent als Microsoft Technical and High Performance Computing Innovation Partner of the Year. De Technical and High Performance Computing Innovation Partner of the Year Award erkent Milliman voor het feit dat zij wetenschappers, ingenieurs en analisten in staat stellen 's werelds meest complexe problemen op te lossen via innovatieve simulatie en modelering in de cloud met behulp van Windows HPC Server 2008 R2, burstcapaciteit, Windows Azure en Microsoft's parallelle ontwikkelingsplatform.

"Microsoft is blij Milliman te mogen aankondigen als Technical and High Performance Computing Innovation Partner of the Year voor haar bijdragen als leverancier van op cloud gebaseerde simulatie- en modeleringsoplossingen aan de wetenschappelijke gemeenschap," said Bob Kelly, corporate vice-president van infrastructuur en servermarketing bij Microsoft. "Via haar grootse innovaties op het gebied van technische computerapplicaties heeft Milliman ingenieurs en onderzoekers in staat gesteld oplossingen te identificeren voor een aantal van 's werelds meest complexe problemen."

De Microsoft Partner Awards erkent Microsoft-partners die in het afgelopen jaar buitengewone op Microsoft gebaseerde oplossingen hebben ontwikkeld en geleverd.

Over Milliman

Milliman is één van de grootste onafhankelijke actuariële adviesbureaus ter wereld. Het bedrijf is in 1947 opgericht als Milliman & Robertson en heeft momenteel 53 kantoren in de belangrijke plaatsen wereldwijd. Milliman heeft meer dan 2500 werknemers en adviseurs op het gebied van gezondheidszorg, werknemersvoorzieningen, zaaksverzekeringen & ongevallenverzekeringen, levensverzekeringen en financiële dienstverlening. Het klantenbestand van Milliman bestaat uit de zakelijke dienstverlening, financiële adviesinstellingen, overheid, vakbonden, onderwijsinstellingen en non-profit organisaties. Ga voor meer informatie naar: milliman.com .

Milliman, Inc.

CONTACT: Pat Renzi, Milliman, Inc.,
+1-206-504-5715,pat.renzi@milliman.com