Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Stipepunten Zuidwest Friesland scoren ruim voldoende


Mantelzorgers en vrijwilligers zijn tevreden over het werk van de zeven Stipepunten in de Zuidwesthoek van Friesland.

Mantelzorgers die gebruik maken van de diensten van de Stipepunten beoordelen dit gemiddeld met maar liefst een 7,9. Vrijwilligers die door het Stipepunt bemiddeld worden geven hun tevredenheid aan met een 6.8. Dit blijkt uit een tevredenheidonderzoek dat in opdracht door de vier gemeenten in Zuidwest Friesland is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Een belangrijk onderdeel van de evaluatie van de Stipepunten.

De Stipepunten zijn een kleine twee jaar operationeel en worden positief beoordeeld door de gebruikers. Mede op basis van dit resultaat hebben de gemeenten Súdwest-Fryslân, Lemsterland, Littenseradiel en Gaasterlân/Sleat besloten om de komende tijd in de Stipepunten te blijven investeren. Ook de Stipepunten zelf en Timpaan Welzijn die de Stipepunten begeleidt zijn ingenomen met waardering van de mantelzorgers en vrijwilligers voor hun werk.

In het onderzoeksrapport staan tal van aanbevelingen waar gemeenten en uitvoerders mee aan de slag kunnen. Één van de aanbevelingen is om meer bekendheid te geven aan de ondersteuning die de Stipepunten bieden. Veel mantelzorgers en vrijwilligers kennen het Stipepunt wel, maar weten niet precies wat het Stipepunt voor hen kan doen. Dit krijgt de komende maanden prioriteit.

Mantelzorgers kunnen bij de Stipepunten terecht voor een luisterend oor en informatie. De Stipepunten organiseren mantelzorgcafé's en publiceren speciale mantelzorgnieuwsbrieven. Behalve mantelzorgers kunnen ook vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties bij de Stipepunten terecht. De Stipepunten bemiddelen tussen mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. De diensten van het Stipepunt zijn gratis voor de gebruikers.

Meer informatie over de Stipepunten is te vinden op www.stipepunt.nl of neem contact op met Timpaan Welzijn (0515 421313, info@stipepunt.nl).