Ernst & Young

Wisseling in bestuur Ernst & Young België en Nederland

14 jul 2011 - Het bestuur van Ernst & Young België en Nederland maakt bekend dat Hanne Jesca Bax per 1 juli jl. is toegetreden tot het bestuur als Managing Partner Accounts Industries & Business Development. Zij volgt daarin Toine van Laack op die Ernst & Young met ingang van 15 oktober 2011 gaat verlaten.

Pieter Jongstra, bestuursvoorzitter van Ernst & Young: 'Met veel genoegen kondig ik de toetreding aan van Hanne Jesca Bax tot het bestuur als Managing Partner Accounts, Industries & Business Development. Hanne Jesca zal zich bezig houden met de verdere groei van de marktpositie van Ernst & Young in Nederland en België en daarnaast verantwoordelijk blijven voor de behandeling van een aantal cliënten. Hanne Jesca Bax is sinds 1996 bij Ernst & Young werkzaam in de belastingmaatschap met een specialisatie op gebied van indirecte belastingen en Supply Chain. Zij heeft zowel bij cliënten als in haar managementfunctie uitstekende prestaties neergezet. Ernst & Young ziet in haar een welkome aanvulling op het bestuur van België en Nederland.' Hanne Jesca Bax zal naast Bea Haring het tweede vrouwelijke bestuurslid zijn.

Toine van Laack
Toine van Laack zal binnenkort toetreden tot de directie van Janivo Holding BV. Sinds 2008 was hij als lid van het bestuur verantwoordelijk voor Accounts, Industries & Business Development. Toine heeft bijna 25 jaar voor Ernst & Young gewerkt. Pieter Jongstra: 'Toine van Laack heeft een substantiële bijdrage geleverd aan onze ambitie op het gebied van marktleiderschap, aan het samenvoegen van de Belgische en Nederlandse organisatie onder de EMEIA-structuur en hij heeft de volledig nieuwe Accounts Industries & Business Development functie binnen onze organisatie opgezet. Wij wensen Toine veel succes in zijn nieuwe rol bij Janivo Holding BV.'