Nederlandse Tafeltennisbond


Suzanne Dieker zonder gameverlies naar hoofdtoernooi Pro Tour Marokko 14-7-2011

Suzanne Dieker heeft zich donderdag zonder gameverlies geplaatst voor het hoofdtoernooi van de ITTF Pro Tour in Marokko. De 19-jarige inwoonster van Papendal versloeg twee speelsters uit het gastland met 4-0 en en klopte ook de Egyptische Farah Abdel-Aziz met dezelfde cijfers. Linda Creemers was al zeker van het hoofdtoernooi en is als elfde geplaatst. De Oranjetafeltennissters komen vrijdag in Rabat ook gezamenlijk uit in het dubbelspel.

Suzanne Dieker maakte haar WK-debuut in Rotterdam en speelde haar eerste interland. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Ook in het evenement onder -21 jaar boekte Dieker louter overwinningen. Na een walk-over tegen Ange Ingabire uit Burundi was er tweemaal 3-0 winst. De Nederlandse klopte de Marokaanse Fatima Ait Arhal (11-8 11-3 11-7) en de Algerijnse Chahinez Bourgadoum (11-4 11-5 11-6).

De 19-jarige Dieker maakte dit jaar haar debuut in het Nederlandse damesteam in de interland tegen Duitsland en was bovendien één van de zeven Nederlandse speelsters die actief waren op de WK in eigen land. Creemers boekte vorig jaar zomer haar beste resultaat op de ITTF Pro Tour op het Afrikaanse continent. In Egypte haalde de 26-jarige Limburgse brons in het enkelspel na onder andere overwinningen op de Japanse Hirano en de Luxemburgse Ni Xialian. Bovendien was er voor haar zilver in het dubbelspel.

Creemers is in het deelnemersveld van het enkelspel als elfde ingeschaald. De plaatsingslijst wordt in Rabat aangevoerd door de Japanse nummers acht en elf van de wereldranglijst: Kasumi Ishikawa en Sayaka Hirano.

Tweet

NTTB/HH