Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Eindhoven, 15 juli 2011

Nieuwe generatie digitale televisie in Amsterdam

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van het glasvezelnetwerk van GNA in Amsterdam zich aanmelden voor digitale televisie van iphion. Het Eindhovense bedrijf levert volledig digitale televisie met interactieve internetdiensten. Analoge televisie is daarmee verleden tijd.

iphion is nieuw en anders dan andere aanbieders. Het bedrijf levert haar IPTV-diensten via bestaande netwerken en is nu ook beschikbaar in Amsterdam. iphion gebruikt nieuwe technologie om de beschikbare zenders en diensten digitaal over het netwerk door te geven. Dat levert de gebruiker veel voordeel op.

Volop mogelijkheden
Naast een ruim aanbod aan digitale en HD-zenders brengt iphion ook diensten als live tv pauzeren, Uitzending Gemist en YouTube. Toepassingen die televisiekijken nog leuker maken. Maar er is ruimte voor meer. Interactieve diensten, zelf televisie maken of met je telefoon de tv bedienen bijvoorbeeld. iphion is er helemaal klaar voor.

Introductie in Amsterdam
Na lanceringen in Noord-Brabant eerder dit jaar zijn de tv-diensten nu beschikbaar voor iedereen met een internetaansluiting van GNA. Tijdelijk geldt een aantrekkelijke introductiekorting. Kijk voor meer informatie over digitale televisie van iphion op www.iphion.nl

----------
Noot voor de redactie:

iphion is een Eindhovens technologiebedrijf, opgericht door Willem Jan Withagen, Peter de With, Robert Klep en Merien ten Houten. Willem Jan was eerder oprichter van een van de eerste Nederlandse internetproviders, Internet Access Eindhoven. Robert Klep en Merien ten Houten richtten in 1996 de zoekmachine ilse.nl op. iphion is ontstaan vanuit de visie dat alle digitale communicatie in de toekomst via het internet zal lopen.

iphion levert digitale televisie via internet, ook wel TV over IP. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van nieuwe technologie en bestaande infrastructuur. De innovatieve nieuwkomer heeft dan ook geen eigen netwerk nodig, iphion is gewoon beschikbaar via bestaande netwerken.