Ingezonden persbericht


Poolreizenspecialist Oceanwide Expeditions voorziet groei

Vlissingen, 15 juli 2011 - De Nederlandse expeditie-cruisemaatschappij Oceanwide Expeditions sluit het financiële jaar 2010 positief af. Door een beperktere capaciteit aan hutten in 2010 daalde de omzet van Oceanwide Expeditions licht naar E 16.5 miljoen. De operationele kosten daalden met 9%. Het bedrijfsresultaat uitgedrukt in EBITDA steeg met 63 %. De vooruitzichten voor 2011 zijn wederom positief. De schepen die deze zomer actief zijn in het Arctisch gebied hebben een bezettingsgraad van bijna 100% terwijl de boekingen voor de cruises van het schip Plancius naar Antarctica een stijging laten zien van 70% t.o.v. vorig jaar.

Oceanwide speelt in op comfort
De cruisespecialist in de Poolgebieden heeft in 2010 aanzienlijke veranderingen doorgevoerd in haar vloot. Het nieuwe vlaggenschip Plancius werd onlangs in de vaart genomen. Twee door Oceanwide Expeditions gecharterde Russische schepen werden in hetzelfde boekjaar gefaseerd uit de vaart genomen. De verandering in het productaanbod heeft alles te maken met de nieuwe positionering van Oceanwide Expeditions. De cruisespecialist anticipeert hiermee op de veranderende vraag in de markt: naar meer comfort aan boord van Poolexpeditieschepen.

Wereldwijd kansen
"We zien met name kansen voor onze schepen op de Amerikaanse en Duitse markt", zo zegt algemeen directeur van Oceanwide Expeditions Michel van Gessel. "Het verwachtingspatroon van de consument ten aanzien van onze cruiseschepen komt in deze markten overeen met datgene wat wij bieden. In Houston en Hamburg hebben wij ook eigen kantoren. We bewerken hier erg actief de markt door optimaal onze sales mensen in te zetten en aanwezig te zijn op beurzen", geeft van Gessel aan. Daarnaast verwacht van Gessel ook in Azië een aanzienlijke groei. Het toerisme groeit hier in rap tempo door een toename in de welvaart in met name India en China. Beide landen hebben ook onderzoeksstations op Antarctica gehuisvest. Reden voor Oceanwide om met name actiever te zijn in genoemde landen. "Met het in de vaart nemen van het comfortabele cruiseschip Plancius voorzien wij in ieder geval al in een passend cruiseconcept voor avontuurlijke reizigers vanuit de hele wereld", aldus van Gessel.

Never stop exploring
Onder het motto "never stop exploring" zet de cruisemaatschappij uit Vlissingen voortdurend innovatieve reizen in de markt. Zo zal in aanvulling op het zeilschip Noorderlicht de driemaster Rembrandt van Rijn de vloot gaan versterken met zeiltochten in West-Groenland. Daarnaast biedt Oceanwide Expedtitions nu ook (charter)vluchten aan om zo snel en direct naar de cruiseschepen in Antarctica en het Noordpoolgebied te kunnen vliegen.

Noot voor de redactie (