Ingezonden persbericht


Royal Asscher opent haar eerste flagship store op de wereldberoemde Ginza in Tokyo

Amsterdam, 15 juli 2011

Het 157-jaar oude Nederlandse Royal Asscher Diamant verlegt haar grenzen letterlijk en figuurlijk met de opening van haar flagship store op een van de meest gewilde stukken grond in de wereld: de Ginza in Tokyo. Dit is de eerste van vele winkels voor Royal Asscher, dat hiermee begint aan de wereldwijde expansie van haar juwelenmerk. De tweede flagship store zal later dit jaar in Beijing in China geopend worden.

46 jaar historie in Japan
Al meer dan 46 jaar doet Royal Asscher zeer succesvol zaken in Japan. In die tijd is het merk uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze diamantmerken van het land. Royal Asscher wordt inmiddels verkocht door 125 onafhankelijke topjuweliers alsook bij toonaangevende warenhuizen als Takashimaya en Mitsukoshi.

Flagship store
Op 15 juli opende Edward Asscher, President van Royal Asscher Diamond Company, de allereerste winkel onder eigen naam op de Ginza in Tokyo, een van de duurste straten ter wereld. Vooruitlopend op de reeds aangekondigde openingen van meerdere eigen winkels in China, heeft Royal Asscher als eerste besloten in Japan haar deuren te openen. De winkel in Tokyo heeft een strakke witte uitstraling in contrast met de beroemde klassiek blauwe kleur van het bedrijf. De collectie die getoond wordt is een bijzondere mix van verlovingsringen en prachtige juwelen. Nog nooit eerder was de consument in de gelegenheid direct bij Royal Asscher te kopen. De winkel ligt in het hart van de meest luxueuze straat in Tokyo en ligt tussen Mitsukoshi, Louis Vuitton, Cartier en Bvlgari en tegenover de Apple Store. De opening is des te opmerkelijker omdat het de enige Nederlandse winkel op de Ginza is.

"Dit is wederom een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. Ik ben enorm trots op de ontwikkeling die wij meemaken. Japan heeft voor ons altijd een bijzondere plek ingenomen en na de ramp van 11 maart jl., geloven wij in een succesvolle opbouw van Japan en herstel van haar economie. Met de opening van deze winkel tonen wij het Japanse volk ons volledig vertrouwen in dit herstel", aldus Edward Asscher.

Trouw met een Asscher, leen een tiara....
Ter ere van de opening is een zeer bijzondere tiara ontworpen. Een bruid die voor haar verloving een diamanten Royal Asscher ring krijgt, mag deze tiara dragen op haar huwelijksdag. Naast een prachtige ring aan haar vinger, kan zij dan extra schitteren door de meest bijzondere dag van haar leven met de tiara te bekronen. Deze unieke mogelijkheid beperkt zich vooralsnog tot de Ginza winkel. De platina tiara bevat 10 karaat aan diamant en heeft een waarde van circa 31,5 miljoen Japanse Yen, oftewel ¤300.000 (inclusief btw).


Noot voor redacties