Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwarte Cross: Grootste motorcrossevenement ter wereld! Dit jaar twee nieuwe klassen, wereldtopper Josh Hansen (VS) in Superklasse, wereldkampioen FMX in Stuntarena en 15-jarig bestaan!

Sinds 1997 is het Zwarte Cross Festival uitgegroeid van een motorcross op een weiland in Hummelo voor een paar honderd bezoekers tot het grootste motorcrossevenement ter wereld. Vorig jaar bezochten 148.000 mensen de Zwarte Cross. Op de Motocross de Nations komen zo'n 30.000 bezoekers af en op Supercrossen in Amerika ook aanzienlijk minder dan 100.000 bezoekers. De inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross in één van de 10 verschillende klassen waren in november al binnen 10 minuten vol en over drie weken kunnen meer dan 1.000 deelnemers eindelijk van start in de 15e editie van de Zwarte Cross. 15, 16 en 17 juli op de Schans in Lichtenvoorde gaat het weer gebeuren!

Wereldtopper Josh Hansen (VS) aan de start bij Superklasse! Dit jaar verschijnen er maar liefst drie Amerikanen aan het starthek bij de Superklasse, waaronder supercrosskampioen Josh Hansen. Deze 27-jarige Pro Circuit Monster Energy Kawasaki rijder was dit jaar in de race om Supercross kampioen te worden in de USA West Coast competitie. Een handblessure gooide echter roet in het eten waardoor hij het kampioenschap op het nippertje aan zijn neus voorbij zag gaan en derde werd. De organisatie is supertrots op dat Hansen speciaal voor de Zwarte Cross de oceaan over zal vliegen om zijn stuurmanskunsten te vertonen! Het principe van de Superklasse is simpel. Korte manches, vlakke baan, vrije motorkeuze, een bult volk met goeie zin aan de baan en vlammen! Wie het eerst finisht, wint de gouden helm, enorme zak geld en de felicitaties van Zwarte Cross directeur Tante Rikie. Geen ingewikkelde regels, geen pauzes, veel programma, lage prijzen, gratis parkeren en veel programma naast de cross, ook speciaal voor kinderen; dat is de formule van de Zwarte Cross! Op de baan zijn de Calimeroklasse (jeugd) en de brommerklasse met meer dan 200 deelnemers ook een lust voor het oog. Volgens de organisatie is motorcross de allermooiste sport die er is en dat moet heel Nederland zien!

Twee nieuwe klassen: Hijspanklasse en de Romaklasse! Er zijn twee nieuwe klassen toegevoegd aan de Zwarte Cross, namelijk: de Hijspanklasse en de Romaklasse. De eerste is een zijspanklasse waarbij de bakkenist geen plaats neemt in de zijspan, maar in een pot die hangt in een frame dat is bevestigd op de plek waar normaal gesproken de bakkenist zou zitten. Een gegarandeerd spektakel! Bij de Romaklasse is het de bedoeling dat de deelnemers over de baan crossen met een zelfracende caravan. Deze caravan wordt dus niet voortgetrokken door een ander voertuig.

Niet alleen spektakel op de crossbaan, maar ook in de Monster Energy Stunt Arena! Na het succes van voorgaande jaren heeft ook deze editie van de Zwarte Cross een eigen weide waarin de meest bloedstollende stunts ten tonele zullen worden gebracht: De Monster Energy Stunt Arena! In deze weide is het mogelijk om tijdens de shows ruim 4300 (!) stuntfans een plek te kunnen bieden om van al dit onwaarschijnlijke spektakel te genieten. Onder andere wereldkampioen freestyle motorcross Remi Bizouard (F), Norman Verbeek, Edgar Toronteras (SP) en Roy Groenewegen zullen op alle drie dagen waanzinnige stuntshows weggeven!

Kaartverkoop verloopt zeer voorspoedig!
Zowel de verkoop van de dagkaarten, 3-dagenkaarten als de campingkaarten verloopt zeer voorspoedig. De organisatie houdt er serieus rekening dat een van de kaartensoort voorafgaand aan de Zwarte Cross kan uitverkopen en adviseert daarom om niet lang meer te wachten met het bestellen van kaarten.

Soort Prijs vanaf 1 juni Prijs aan de kassa kaart via zwartecross.nl (aan de dagkassa) Campingkaart ¤ 105,00 ¤ 105,00 Dagkaart p; ¤ 28,06 ¤ 28,50 3-dagenkaart ¤ 56,13 p; ¤ 57,00


Noot voor redacties
Persaccreditatie voor de Zwarte Cross?
Wilt u zich aanmelden voor een persaccreditatie, stuur dan een e-mail naar promo@zwartecross.nl. Als u zich al heeft aangemeld voor een bezoekje aan de Zwarte Cross, dan zult u binnenkort een bevestiging ontvangen. Zwarte Cross Festival 2011; 15, 16 en 17 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde


()

()

()

()

()

www.zwartecross.nl

Einde Persbericht



Ingezonden persbericht