Ingezonden persbericht

Persbericht 19 juni 2011

Van 15 t/m 24 juli 2011 de nachtvoorstelling Nachtoogst in de Mijzenpolder, dagelijks om 21.30 uur in samenwerking met festival Karavaan.

Als de schijn van de dag voorbij is, worstelt de boer met zijn eigen machteloosheid. Hij neemt het op tegen machten die het landschap doen verdwijnen. Nietig staat hij in een uitgestrekte polder. Is de hedendaagse boer een roepende in de woestijn? Zal de oermens in hem overleven?
In Nachtoogst nemen de spelers het publiek mee op zoek naar het oergevoel dat ieder mens laat ervaren, herinneren, voelen. Flamenco-danseressen, zangers, een koe, een acteur en danseres gaan in de Mijzenpolder een vurige strijd aan met oerkrachten.

Vanuit de drukte van de avondmarkt vanaf 19.00 met regionale producten, kermisatracties, acteurs en beeldend kunstenaars gaat het publiek vanaf 21:30 uur naar de centrale voorstelling Nachtoogst. Een totaalbeleving op het kruispunt van cultuur en natuur, midden in de oudste polder van Nederland. Met het Mijzencafé als trefpunt voor alle nieuwsgierige bezoekers, acteurs en vrijwilligers.
Voor aanvang van Nachtoogst kunt u op het Mijzenterrein van 19.00 - 21.00 uur Spaans dineren in de polder.

Karren of varen naar de voorstelling:
Bezoekers van Mijzen2011 stappen gratis op bootjes of paardenkarren. Al onderweg kan het feest dus beginnen. Het gratis vervoer pendelt vanaf de Grote Kerk in Schermerhorn en vanaf cafe De Rode Leeuw in Ursem. Dagelijks van 19:00 tot 21:00 en na de voorstelling van 22:45 tot einde.
Uw auto kunt u parkeren in Ursem of Schermerhorn.
De eeuwenoude Mijzenpolder ligt tussen tussen Alkmaar en Hoorn.

Spel: Bart Klever. Dans: Marjolein Vogels. Koe: Stevie. Flamencodans o.l.v. Tina Castillo
Auti.: Ana Aguirre, Lianne Sol, Kim de Mug, Annegien Wilms, Hester Lancel-Meijer,
Froukje Thijs, Baerbel Muller. Flamencozang: Juan Peñas Pérez.
Gitaar: Onno Kramer. Dirigent: Robert Stoop. Regie: Moos d'Herripon.
Decor: Tjerk Bakker. Muziek: Kees Wieringa. Tekst: Bouke Oldenhof.

Informatie:
www.mijzen.nl
kaartverkoop:
www.karavaan.nl