Gemeente Breda

Aanpak wortelopdruk Pietersberg

In de Pietersberg veroorzaken boomwortels die vlak onder trottoirs groeien schade en soms ook onveilige situaties. Bovendien is het trottoir door de wortelopdruk minder toegankelijk. Om deze problemen aan te pakken moeten er bomen gekapt worden. De Gemeente Breda moet hiervoor een kapvergunning aanvragen. De verwachting is dat de werkzaamheden in het najaar kunnen starten.

Wat gaat er gebeuren

Om het probleem van de wortelopdruk definitief op te lossen, is het noodzakelijk om vier bomen te rooien. Onder het trottoir lopen kabels en leidingen. De gemeente heeft afspraken met kabelexploitanten om bomen op een minimale afstand van twee meter van de kabels te planten. Hierdoor is onmogelijk de bomen terug te planten. Op de plaats van de verwijderde bomen wordt verharding aangebracht. Deze ruimte kan voortaan gebruikt worden als parkeerruimte.

Kapvergunning

De gemeente vraagt binnenkort een kapvergunning voor de bomen in de Pietersberg. Dit wordt door de Gemeente Breda gepubliceerd op de website www.breda.nl/bekendmakingen. U vindt de aanvraag onder Bouw-, sloop- en omgevingsvergunning. U kunt tot en met zes weken na de publicatie een gemotiveerd bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders.