UNICEF

Halima Osman is 8 jaar. Ze is met haar moeder, broertjes en zusjes naar het Dagahaley vluchtelingenkamp in het noorden van Kenia getrokken. Halima heeft nu je hulp nodig. Zij en 2 miljoen andere kinderen.

Voor Halima was het te moeilijk om eten te vinden in haar geboorteland Somalië. In de hele Hoorn van Afrika heerst een crisis van ongekende omvang. Vooral in Somalië, Kenia en Ethiopië. 10 miljoen mensen, waaronder 2 miljoen kinderen, hebben dringend hulp nodig.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben daarom Giro 555 geopend voor donaties aan de Hoorn van Afrika. UNICEF is lid van de SHO en roept iedereen op om deze actie te steunen. Help de bevolking van de Hoorn van Afrika en maak vandaag uw gift over op Giro 555!

De hulp van UNICEF

UNICEF is al tientallen jaren actief in de getroffen landen. Daarom kunnen we snel extra hulp bieden.

UNICEF levert in de Hoorn van Afrika levensreddende hulp op het gebied van voeding, gezondheidszorg, water, sanitaire voorzieningen en hygiëne.

Vluchtelingenkamp in beeld

Bekijk de video over het werk van UNICEF. Moeders en verplegers vertellen zelf over de situatie in de vluchtelingenkampen.

UNICEF zorgt bijvoorbeeld voor ondervoede kinderen en leert moeders om de maaltijd zo goed mogelijk te maken. Ook worden met andere organisaties speelruimtes opgezet.