Ingezonden persbericht


AMON TOBIN GEEFT UNIEKE LIVESHOW NAAR AANLEIDING VAN NIEUWE ALBUM 'ISAM'

De Braziliaanse electronicapionier en samplekunstenaar Amon Tobin geeft op woensdag 15 juni een uniek audiovisueel live-optreden in de Amsterdamse Melkweg. Naar aanleiding van het nieuwe album, getiteld ISAM, presenteert Tobin in een select aantal steden in de wereld zijn 'meest ambitieuze show tot nu toe'. Het album, dat op 23 mei verschijnt, is een nieuwe stap in de carrière van de dj/producer en is tegelijkertijd zijn meest experimentele en meest toegankelijke werk tot nu toe. De voorverkoop voor het concert start zaterdag 30 april.

DJ/Producer Amon Tobin heeft een uniek handelsmerk: het 'samplen' van geluiden vormt de basis van zijn sfeervolle, diepe composities. Tussen '97 en '02 bracht hij een viertal albums uit waarop hij zijn 'signature sound' ontwikkelde door het verknippen en opnieuw samensmelten van beats, effecten en geluiden uit andermans werk; variërend van diepe drum 'n bass en jungle tot bossa nova, jazz en bollywood. In 2002 verhuisde hij naar Montreal, Canada, en werd zijn werk meer experimenteel. In 2007 bracht hij het album 'Foley Room' uit, geheel samengesteld uit veldopnames.

Op het nieuw te verschijnen album 'Isam' gaat Amon Tobin opnieuw een stap verder: het album is gebaseerd op het 'synthetiseren' oftewel digitaliseren van natuurlijke geluiden, waarmee als het ware elektronische controle over de natuur wordt verkregen. De artiest noemt het project zelf 'verreweg de spannendste ontwikkeling in mijn persoonlijke zoektocht naar controle over de natuur' en zijn 'meest ambitieuze project tot nu toe'. Voor het visuele gedeelte van het project werkte hij met kunstenares Tessa Farmer aan de installatie 'ISAM: Control Over Nature'. Ook zal er een boek verschijnen met foto's en interviews met Tobin en Farmer.

Live zal Tobin te zien zijn in een bijzonder, van gedaante veranderend, driedimensionaal decor. In deze show, die geheel aan het ISAM-project gewijd is, worden beeld en geluid op inventieve manier aan elkaar gekoppeld en ineen geschoven tot een zinnenprikkelende, audiovisuele performance die zijn weerga niet kent. Een bijzonder project dat een nieuwe stap markeert in de creatieve ontwikkeling van dit muzikale genie.

Een preview van het album ISAM is te beluisteren via de site van Amon Tobin: www.amontobin.com

WOENSDAG 15 JULI
AMON TOBIN - ISAM Live
Melkweg The Max, zaal open 20:00 uur, aanvang 21:00 uur Tickets à ¤ 20,00 + lidmaatsschap zijn vanaf zaterdag 30 april verkrijgbaar via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.