Ingezonden persbericht


EDI & Melkweg presenteren:
L!VE FROM NEW ZEALAND
Electric Wire Hustle / Benny Tones / Ladi6 (+ Parks & Julien Dyne) / Isaac Aesili / Dj's: Pacific Riders

Melkweg, Oude Zaal * vr 15 juli * 22.00 uur * ¤ 15 + lidm

EDI-producties en de Melkweg bundelen opnieuw de krachten om de beste muziek van Nieuw-Zeeland in Nederland onder de aandacht te brengen. In het verleden werden er uitverkochte shows georganiseerd van Fat Freddy's Drop, Black Seeds en Shapeshifter. Deze avond zal in het teken staan van elektronische soul, funk en hiphop uit Nieuw-Zeeland.

LADI6 ft. Parks & Julien Dyne
LADI6 is een van bekendste vrouwelijke vocalisten/mc's die Nieuw Zeeland rijk is. Ze staat bekend om haar energieke live optredens, sublieme soulvolle sound en haar pakkende teksten.

Julien Dyne is een multi-getalenteerde drummer, producer en visual artist uit Wellington, Nieuw Zeeland. Aldaar is hij bekend als drummer van de bands Opensouls en Tyra and the Tomadoes.

Parks is een uit Nieuw Zeeland afkomstige dj, muzikant, producer en zanger. Hij wordt als één van de aanstormende talenten beschouwd in eigen land.

Electric Wire Hustle heeft in korte tijd een sound eigen gemaakt die flirt met moderne hiphop, soul en psychedelica. Hun futuristisch soul geluid laat oude helden zoals Marvin Gaye, Funkadelic en Charles Mingus samensmelten met hedendaagse artiesten zoals J.Dilla, Sa-Ra.

Benny Tones is een in Wellington gevestigde producent, dj en audio-engineer. Hij is de officiële geluidstechnicus van Electric Wire Hustle maaris ook zijn eigen pad ingeslagen. Zijn debuutalbum is net uitgebracht in Europa via BBE records.

Isaac Aesili is trompettist, producer, zanger en dj met een passie voor soul, funk, r&b, jazz en elektronische muziek. Hij is een integraal lid van gerenommeerde bands van Nieuw-Zeeland als Solaa, Opensouls, de tornado's, Eru Dangerspiel en Recloose Live.

Dj's Pacific Riders (B-Boppin'/ EDI) verspreiden hun aanstekelijke ritmes onder het Europese publiek sinds 2005. Ze mixen en mash van toekomstige soul, reggae en funk naar Baile, hiphop en dubstep met een Pacific smaak.

Niet alleen in juli brengen artiesten uit New Zeeland een bezoek aan de Amsterdamse Melkweg. Ook zal op vrijdag 23 september de Nieuw Zeelandse drum 'n bass act NZ Shapeshifter de Oude Zaal laten trillen op haar grondvesten!