Gemeente Dinkelland

PERSBERICHT

Paard Heanig an ligt weer in de wei

Metershoog kunstpaard ligt weer in de wei!
Kunstproject Heanig an is weer van start gegaan

Het kunstproject 'Heanig an', waarbij een spectaculair opblaasbaar paard door de gemeente Dinkelland reist, zal deze zomer de inwoners en bezoekers van Weerselo en Lattrop verrassen.

Het paard dat vorig zomer te zien was in Rossum en Ootmarsum, maakte destijds veel tongen los. Het kunstwerk van beeldend kunstenaar Melanie Spenkelink heeft als doel de discussie op gang te brengen over het gebruik van het platteland in Nederland. Ontwikkelt het platteland zich niet steeds meer van een agrarische ruimte naar een vrijetijdspark? En hoe ver willen wij in Dinkelland gaan met de inrichting van het landschap onder druk van de vrijetijdsindustrie?

Het paard, dat door materiaal, volume en cartooneske uitstraling een contrast vormt met het fraaie buitengebied van Dinkelland, moet bezoekers aan het denken gaan zetten. Willen we steeds meer objecten en bestemmingen met als doel vermaak in ons landschap of zeggen we Heanig an?

Het kunstwerk reist de drie zomers van 2010, 2011 en 2012 door Dinkelland en zal daarbij op diverse plekken in het landschap verschijnen. Heanig an is bewust een tijdelijk kunstwerk om zo te ervaren wat beelden wel of niet kunnen toevoegen aan ons landschap, zonder er nu meteen voor jaren aan vast te zitten. Naast het kunstobject is er ook de website www.heanigan.com waarop gediscussieerd kan worden over het onderwerp.

Het kunstobject van 8 meter hoog en 17 meter lang zal dit jaar van 15 juli tot 29 juli te bekijken zijn in Lattrop op de hoek van de Frensdorferweg/Dorpsstraat en van 19 augustus tot 2 september in Weerselo in de weide bij 't Stift.