Ingezonden persbericht


persbericht Karavaan
Alkmaar, 14 juli 2011

Opening Karavaan 2011 en premières MELK en Verkassen III uitgesteld naar morgen, vrijdag 15 juli

Door de slechte weersomstandigheden ziet festival Karavaan zich helaas genoodzaakt de opening voor vandaag, donderdag 14 juli, uit te stellen. De officiële opening zal morgen, vrijdag 15 juli, in een iets gewijzigd programma plaatsvinden in het festivalhart in het Julianapark in Hoorn.

Alle straattheateracts, buitenvoorstellingen en officiële opening gaan vandaag niet door. Morgen zal de officiële opening door de Gedupeerde van Provincie Noord-Holland Elvira Sweet alsnog plaatsvinden om 18.00 uur in het Julianapark in Hoorn.

Vrijdag zal Karavaan weer volop aanwezig zijn in het Julianapark; de weersverwachtingen zien er goed uit. Er is dan vanaf 14.00 uur straattheater voor jong en oud, minivoorstellingen in het festivalhart, de Karavaanbios draait met een film van Pé Okx en zijn tentoonstelling is dan ook te bezoeken. Festivalkok Amaro staat klaar om in zijn vuurtent heerlijke gerechten te koken en Reisleiders nemen de bezoekers mee naar de voorstellingen.

De opening vindt plaats om 18.00 uur waarna er gegeten kan worden in het festivalhart. Aansluitend vinden de uitgestelde premières van MELK van 5eKwartier in Aartswoud en Verkassen III van Het Gezelschap in Zwaag plaats.

Het openingsprogramma voor morgen ziet er als volgt uit: Vanaf 17.30 uur inloop in het festivalhart in het Julianapark te Hoorn 18.00 uur opening door mevrouw Elvira Sweet 18.30 uur diner in festivalhart voor gasten van Bot en Verkassen III 18.30 uur vertrek gasten MELK naar Aartswoud, aldaar driegangendiner 19.30 uur vertrek gasten naar Verkassen III - Zwaag 20.00 uur vertrek gasten naar BOT - festivalhart Hoorn

Provincie Noord-Holland
Karavaan is onderdeel van Kunst en Cultuur Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland. De provincie Noord-Holland wil de Westfriese Omringdijk behouden en ontwikkelingen. Deze dijk is een bijzonder provinciaal monument, van grote landschappelijke en toeristische waarde. De dijk vormt het podium voor verschillende culturele en toeristische initiatieven, waaronder het festival de Karavaan. Noord-Holland wil hiermee de publieke aandacht voor de dijk vergroten en daarmee ook de toegankelijkheid ervan.

------------------------------