Socialistische Partij Breda


Jongeren Haagse Beemden zwaar teleurgesteld

15-07-2011 * Het was woensdagavond duidelijk voelbaar, de teleurstelling richting de gemeente. De jongeren vrezen de sluiting van Galaxy en/of andere locaties waar ze nu nog kunnen chillen, hun ding doen. Ze vrezen dat ze straks toch weer op straat staan alle gevolgen van dien. "Die jongens zien het zelf haarscherp. De gemeente creëert zo haar eigen problemen", zegt Maurice Spapens. "Zo houdt het college die stadsmarinier wel aan het werk, ik zie liever een paar goede jongerenwerkers in de Haagse Beemden die jongeren helpen aan een eigen locatie".

Met dank aan de Thomas en Tonny, heeft de SP een fijne discussie gehad. Onderwerp van de avond was wat willen de jongeren in de Haagse Beemden. Daar zijn ze duidelijk in, nu die ene locatie niet doorgaat. De Haagse Beemden is groot dus de drie bestaande locaties moeten behouden blijven. Het liefst doen ze zelf alle 7 dagen het beheer met support van Thomas of een andere medewerker vanuit het jongerenwerk.

Dat is waar het huidige en alle voorgaande colleges de plank misslaan. Al 14 jaren dingen beloven en die niet waarmaken. Alles afbreken wat er net is ontstaan is een enorme desinvestering. Dat gaat gebeuren als er buurthuizen gesloten gaan worden. Tot het zover is gaan de jongeren deze zomer lekker hun ding doen. Spapens:" Goed om te zien dat ze strijdbaar blijven. Spapens: "Over ludieke acties gaan ze alvast nadenken. De SP helpt graag mee als dat moet".