Ingezonden persbericht


Top drie meest favoriete McDonald's burgers bekend

Nederlanders stemmen massaal op de Greek Mac, de McBBQ en de McDeLuxe

Amsterdam, 15 juli 2011 - De Greek Mac, de McBBQ en de McDeLuxe zijn de drie favorieten die in de race zijn voor een comeback in de McDonald's restaurants. Tot nu toe stemden ongeveer 60.000 Nederlanders uit 16 burgers op hun favoriet uit het verleden. Zij zijn uitgesproken in hun keuze: de koplopers kregen respectievelijk 14, 11 en 15 procent van de stemmen. De echte winnaar wordt bekend op 18 oktober. Stemmen op de top 3 kan tot en met 31 juli.

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van McDonald's in september van dit jaar, kunnen alle Nederlanders momenteel hun favoriete burger van vroeger terug het restaurant in stemmen via de actiewebsite www.yourburger.nl. Dat laten veel Nederlanders zich geen tweede keer zeggen, heeft McDonald's gemerkt. Al vanaf het begin van deze actie stemmen zij massaal. Dit bewijst wat eerder al uit onderzoek is gebleken. Nederlanders willen hun favoriete burger erg graag terug.

Echte toppers

Dat juist de Greek Mac, de McBBQ en de McDeLuxe als favorieten uit de bus komen, verbaast McDonald's niet. "Ook destijds waren dit al echte toppers. Nog vaak vragen mensen in de restaurants naar een van deze drie. Altijd jammer als we ze dan moeten teleurstellen. Ook wij kijken uit naar de comeback van de topfavoriet!", aldus Nina Nomden, Manager Communicatie McDonald's Nederland.

Hoofdprijs voor winnaar uit top 3

Radio 538 DJ Edwin Evers gaf in juni het startschot voor de 'Return of your favorite burger' campagne. Hij koos toen al voor een van de burgers die nu in de top drie staan, namelijk de McDeLuxe. Op 18 oktober wordt duidelijk welke favoriet als winnaar uit de bus komt. Nederland mag nog één keer stemmen om zijn favoriet uit de top 3 terug het restaurant in te krijgen. Wie zijn stem uitbrengt op één van de finalisten, ontvangt in ieder geval korting op het menu van de winnende burger. Wie op de uiteindelijke winnaar stemt, maakt kans op een bijzondere hoofdprijs: een feestje met veertig vrienden bij McDonald's, waar je van de winnende burger kunt genieten. Stemmen kan tot en met 31 juli op www.yourburger.nl met je persoonlijke Hyves-, Facebook- of Twitterprofiel.

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 227 restaurants, die wekelijks door zo'n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald's bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.