Ingezonden persbericht


ikPod voor Android

Amsterdam, 15 juli 2011 - De ikPod, Mediamatic's prijswinnende RFID multimedia guide, is nu beschikbaar als Android app. Met de app kiezen bezoekers extra audio, teksten, afbeeldingen en video's over objecten in een tentoonstelling. Omdat de applicatie geen extra hardware vereist, is het beschikbaar voor een breed publiek. De kosten voor degenen die het hun bezoekers willen aanbieden zijn daardoor ook laag.

IkPod voor Android biedt een interactieve ervaring, zonder het fysieke apparaat dat de oorspronkelijke versie vereiste. De app is verkrijgbaar in de App Store vanaf einde zomer 2011. IkPod voor Android is alleen beschikbaar voor smartphones met NFC.

Hoe werkt het? Objecten in een tentoonstelling krijgen RFID chips, die verbonden zijn met relevante online informatie. Bezoekers scannen de objecten met hun smartphone en ikPod voor Android presenteert extra content om uit te kiezen; audio, video, afbeeldingen en webpagina's. Dit plaatst de objecten in een relevante context en zorgt voor een interactieve en persoonlijke ervaring.

In april 2011 werd de eerste ikPod bekroond met een SpinAward in de categorie Best Mobile Concept en ontving een Best Practice onderscheiding van Virtueel Platform. Meer informatie over ikPod voor Android.