Gemeente Maastricht

Euregionale visie op grensoverschrijdend openbaar vervoer

De gemeenten in de Euregio maken een gezamenlijke visie voor het grensoverschrijdend openbaar vervoer. Dat hebben zij gistermiddag afgesproken in een eerste overleg.

Planning is om de Euregionale visie voor het einde van het jaar op papier te hebben.

Meer regie door samenwerking

Bestuurders van de Zuid-Limburgse gemeenten en de gemeenten Aken, Luik en Hasselt bespreken in de komende maanden hun wensen voor het grensoverschrijdend openbaar vervoer. Ook de provincie wordt daarbij betrokken. Door gezamenlijk scherpe keuzes te maken willen zij de regie pakken op het vervoer over de landsgrenzen. De gemeenten verwachten met een gezamenlijke visie sterker te staan naar de diverse overheden en vervoerders.

Belangrijke pijler

Wethouder Albert Nuss is blij dat de betrokken Euregionale gemeenten enthousiast hebben gereageerd op de uitnodiging: "Het grensoverschrijdend openbaar vervoer is een belangrijke pijler onder de economische structuur in onze Euregio. Daarom is het belangrijk gezamenlijk te benoemen op welke verbindingen we als regio willen inzetten. We gaan de komende maanden hard aan de slag om samen onze strategie te bepalen."