Jeanine Helthuis, Ellen Faber, Maartje Bouvy en Renée Wilke


Vier genomineerden Vrouwelijke Topmanager van het jaar bekend

AMSTERDAM, 20110720 -- Dit jaar hebben de volgende vier genomineerden zich geplaatst voor de finale van Vrouwelijke Topmanager van het jaar, op willekeurige volgorde: Jeanine Helthuis (Directievoorzitter Monuta Holding NV), Ellen Faber (Directievoorzitter Achmea divisie Directe Distributie), Maartje Bouvy (Financieel Directeur Royal Haskoning) en Renée Wilke (Commercieel Directeur Menzis). Op woendag 23 november 2011 vindt in Amsterdam de eerste Women's Conference Europe plaats, waar de Vrouwelijke Topmanager 2011 bekendgemaakt wordt. The Women's Conference Europe 2011 is de plek waar zo'n 1.500 vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen uit de politiek, overheid en het bedrijfsleven elkaar gaan treffen.

De jury selecteert de Vrouwelijke Topmanager van het jaar op basis van prestaties uit voorgaande jaren en persoonlijke verdiensten. Ook is de verkiezing een hommage aan alle topvrouwen die zich hebben ingespannen om een meer dan gemiddelde performance te leveren. De jury van de finalisten voor 2011, onder voorzitterschap van voormalig NS-topman Aad Veenman, bestaat uit de winnaressen van de vier voorgaande jaren, Lidy Hartemink (Bestuurder Zorgcombinatie Noorderboog, Topmanager 2007), Caroline Princen (Lid RvB ABN AMRO, Topmanager 2008), Conny Braams (VP Operations Food Solutions Global Unilever, Topmanager 2009) en Isabelle Spindler-Jacobs (Directeur Retail Heineken Nederland, Topmanager 2010). Eerdere vrouwelijke finalisten van de verkiezing Vrouwelijke Topmanager van het jaar, geïnitieerd door Managers Netwerk Nederland (MNN), zijn Marjan Oudeman (lid directie AKZO NOBEL, Topmanager 2005) en Colette Cloosterman-Van Eerd (Commercieel Directeur JUMBO Supermarkten, Topmanager 2006). Naast deze prijs reikt de Federatie Zakenvrouwen, als overkoepelend orgaan van de vrouwennetwerken in Nederland, tijdens The Women's Conference Europe 2011 awards uit voor de Internationale Onderneemster van het jaar, de MKB-Onderneemster van het jaar en de vrouwelijke ZZP'er van het jaar.

The Women's Conference Europe

The Women's Conference Europe is een initiatief van Carmen Breeveld (o.a. voorzitter Federatie Zakenvrouwen). The Women's Conference wil een platform bieden aan alle professionele vrouwennetwerken om te komen tot reflectie, verbinding en inspiratie. 'Ga alleen als je snel wilt gaan en vorm een team als je ver wilt komen', vormt de lijfspreuk van deze conferentie. Het initiatief is ontstaan om alle actieve vrouwennetwerken bij elkaar te brengen en de krachten te bundelen in een Europese vrouwenconferentie. Maria Shriver is het succesvolle initiatief The Women's Conference in Amerika gestart met als doel dit wereldwijd uit te rollen. Nederland heeft de eer het spits af te bijten door voor het eerst in Europa dit congres te organiseren. www.womensconference.nl





Coebergh