Prijsvergelijk.nl ziet sterke groei in mobiel vergelijken


AMSTERDAM, 20110715 -- De app van Prijsvergelijk.nl is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een belangrijk hulpmiddel voor Nederlandse consumenten. Op dit moment is het mobiele verkeer verantwoordelijk voor 7,1 procent van het totaal aantal bezoekers van www.prijsvergelijk.nl en dit percentage groeit zeer snel. Het mobiele verkeer heeft een impuls gekregen door de introductie van de Prijsvergelijk app voor iPhone en Android telefoons in december 2010.

Sinds de introductie is de app meer dan 25.000 keer gedownload. Hierdoor is het verkeer afkomstig van mobiele apparaten exponentieel gegroeid naar ruim 7 procent van het totale aantal bezoekers dat Prijsvergelijk bezoekt. 

Onlangs publiceerde Mobilemetrics in een onderzoek dat 4,3 procent van het totale internetverkeer afkomstig is van mobiele apparaten. Uit het hogere percentage bij Prijsvergelijk.nl blijkt duidelijk dat het mobiel vergelijken van prijzen in een razendsnel groeiende behoefte voorziet. De verwachting is dat met de groei van aantal smartphones én de opkomst van tablet pc’s als de Ipad en Samsung Galaxy Tab, het verkeer uit mobiele apparaten exponentieel blijft groeien.

Verschil reguliere en mobiele bezoeker

Een mobiele gebruiker van Prijsvergelijk brengt ongeveer 35 procent minder tijd door op de site in vergelijking met een reguliere bezoeker. Daarnaast voert een reguliere bezoeker meerdere zoekopdrachten uit terwijl een mobiele bezoeker vaak maar maximaal twee zoekopdrachten uitvoert. Uit reacties van gebruikers blijkt dat hij of zij vaak op een winkelvloer aanwezig is en daar de behoefte heeft aan het vergelijken van prijzen op de mobiele telefoon. De reguliere bezoeker, die via een webbrowser surft, gedraagt zich vaker oriënterend en bezoekt de site vaker binnen korte tijd.  

Prijsvergelijk App goed ontvangen

De Prijsvergelijk app is in de afgelopen maanden goed ontvangen. Via Social media kanalen wordt regelmatig door consumenten gecommuniceerd dat ze een betere aankoopbeslissing hebben genomen én geld hebben bespaard door gebruik van de app . Ten opzichte van andere vergelijkings apps wordt voornamelijk de mogelijkheid om een e-mail met de vergelijkingsresultaten naar jezelf te sturen als een groot voordeel gezien. Hierdoor kunnen gebruikers later eenvoudig vanaf een normale, meer gebruiksvriendelijke pc of tablet, een bestelling doen zonder nog te hoeven zoeken naar het product. Prijsvergelijk.nl is er van overtuigd dat de combinatie van mobiel vergelijken en het bestellen via een pc of tablet de toekomst heeft.





Prijsvergelijk.nl