KRO

KRO Detectivemaand met de nieuwe detective Beck: 16 - 22 juli (week 29)

Uitzenddatum: 16/07/2011

De KRO Detectivemaand 2011 (22 juni tot en met 23 juli) is dit jaar bijzonder goed gevuld. Elke dag kan de liefhebber detectives bekijken op televisie of via internet. Op woensdag en donderdag worden de detectives op Nederland 1 uitgezonden en zaterdag en zondag op Nederland 2. De overige drie dagen kan de liefhebber terecht op de detectivesite van de KRO www.kro.nl/detectives. In totaal worden er in de KRO Detectivemaand 37 detectives uitgezonden: 23 op televisie en 14 via internet.

Zaterdag 16 juli om 22:35 uur op Nederland 2: Wallander - Het Lek Ystad wordt geteisterd door een reeks spectaculaire en goed geplande overvallen op geldtransporten. De gepantserde vrachtwagens worden in brand gestoken, de hoofdwegen geblokkeerd en miljoenen kronen verdwijnen spoorloos. Bij een van de overvallen zijn de jonge politiemensen Isabelle en Pontus vlakbij. Ze zetten de achtervolging in, maar uiteindelijk wordt Pontus ontvoerd. Wallander en zijn collega's organiseren een breed onderzoek en komen zo terecht bij Sven Adelgren, een oude vriend van Wallander die nu voor Skandiguard werkt, het bedrijf de eigenaar is van de gepantserde trucks...

Zaterdag 16 juli om 23:50 uur op Nederland 1: Lewis - And the Moonbeams kiss the sea
Dr. Stringer, specialist in de Romantische Poëzie, belt op een avond de politie omdat hij denkt dat er een indringer is, maar er wordt niemand aangetroffen. Pas later wordt de onderhoudsmonteur van de Bodleian, de bibliotheek van de universiteit van Oxford, vermoord aangetroffen in de kelder. Bij deze man thuis treft de politie 19de eeuwse boeken aan die eigendom zijn van de bibliotheek.

NIEUWE DETECTIVE
zondag 17 juli om 20.15 uur op Nederland 2: Beck - Buried Alive Inspecteur bij de Zweedse Rijksmoordbrigade. Martin Beck is een nuchtere antiheld: hij doet zijn werk en ondergaat lijdzaam de opdrachten van hoger geplaatsten, zonder zich er echter al te veel van aan te trekken. Inspecteur Martin Beck en zijn assistent Gunvald Larsson krijgen een vreemde zaak voor hun kiezen. In een speeltuin midden in Stockholm wordt een lijkkist gevonden, waarin een vrouw levend in is begraven. Het blijkt een belangrijk openbaar aanklaagster te zijn. Er worden in korte tijd nog meer lijkkisten gevonden en de rechercheurs beseffen algauw dat ze deel uitmaken van een kat en muis spel met een seriemoordenaar.

Maandag 18 juli om 19:00, 21:00 en 23:00 uur via kro.nl/detectives: Waking the Dead - Endgame
Engelse detective met in de hoofdrol Trevor Eve als hoofdinspecteur Peter Boyd. Hij staat aan het hoofd van de Metropolitan Police´s Cold Case Squad. Deze eenheid is speciaal belast met het oplossen van moordzaken uit het verleden. In Endgame ontvangt Boyd een gruwelijk bericht van een oude vijand, in de vorm van een afgesneden vinger met een verlovingsring eromheen.

Dinsdag 19 juli om 19:00, 21:00 en 23:00 uur via kro.nl/detectives: Waking the Dead - Conviction
Medisch student Karl Barclay is 6 jaar geleden 64 keer als vermist opgegeven door zijn vader. Na 6 jaar is er een DNA match en blijkt dat hij in die tijd gevonden is in een water reservoir in Hales. Al die tijd was niet bekend wie de vermoorde man was. Zijn ouders zijn ontsteld als Boyd hen het slechte nieuws brengt, ze dachten dat hun zoon op reis was. Waarom is zijn DNA pas na 6 jaar geupload. Boyd en zijn team gaan op onderzoek.

Woensdag 20 juli om 21:30 uur op Nederland 1: Sherlock - A Study in Pink
Een oorlogsheld ontmoet een vreemde maar charismatische man die op zoek is naar woonruimte. Het is Londen, 2010 en Dr. Watson en Sherlock Holmes ontmoeten elkaar voor het eerst. Een serie van onmogelijke zelfmoorden volgt en Scotland Yard is verbijsterd. Er is maar één man die kan helpen.

Donderdag 21 juli om 21.:25 uur via kro.nl/detectives - Waking the Dead
- Waterloo
Boyd wordt door zijn meerderen weggehaald bij het Cold Case Team. Dit komt erg hard aan. Hij wil als laatste daad met zijn team een zaak uit 1982 oplossen waarbij 16 dakloze jonge jongens verdwenen.

Vrijdag 22 juli om 21:00, 23:00 en zaterdag 9 juli om 19:00 uur via kro.nl/detectives: Silent Witness - The Prodigal In de Nederlandse ambassade in London vindt een schietpartij plaats waarbij enkele familieleden van ambassadeur Pieter van Buren (Derk de Lint) zijn neergeschoten en zijn kleinzoon Jack is ontvoerd. In eerste instantie arriveren Nikki en Harry bij de ambassade maar algauw worden zij van de zaak gehaald wanneer de Nederlanders liever met een eigen patholoog werken. Als kort daarna een jonge vrouw zelfmoord pleegt en blijkt dat zij kindermeisje is geweest bij de familie Van Buren proberen Leo, Harry en Nikki toch de waarheid achter de schietpartij op de ambassade te ontrafelen.