Gemeente Tytsjerksteradiel


Vrienden zwemmen Elfstedentocht voor Stichting Doe een Wens

Van 16 tot en met 20 juli a.s. gaan vijf Friese vrienden de Elfstedentocht zwemmen. Wat vorig jaar begon als een grap werd een vurige wens en is inmiddels een volledig uitgewerkt plan geworden; 1 wens, 5 vrienden, 5 dagen en ruim 200 kilometer.

Tijdens de voorbereidingen ontstond het idee om het uitkomen van deze wens aan een goed doel te koppelen. Gekozen werd voor de Doe Een Wens Stichting, een stichting die de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte tussen de 3 en 18 jaar, in vervulling laat gaan. Met het zwemmen, de publiciteit er om heen en de aktiviteiten die dagelijks langs de route zullen worden georganiseerd, zal worden geprobeerd een zo groot mogelijk bedrag voor Doe Een Wens in te zamelen om zo ook de wens van zo veel mogelijk zieke kinderen uit te laten komen.

Zwemschema
De tocht zal in 5 etappes in estafette vorm worden gezwommen. Het startschot zal worden gegeven op zaterdag 16 juli om 08.00 uur 's ochtends door Henk Angenent, in 1997 winnaar van de Elfsteden Schaatstocht.

Aan de start zal ook zanger Syb van der Ploeg verschijnen. De zanger, die ambassadeur is van de Doe Een Wens Stichting en een goed zwemmer is, zal de eerste kilometers mee gaan zwemmen voor het goede doel.

De eerste vier dagen wordt er steeds ruim veertig kilometer per dag gezwommen, de laatste dag "slechts" 24 kilometer zodat bij daglicht, rond 1500 uur, gefinisht kan worden op de Bonkefeart.

De laatste kilometers, vanaf het tegelbruggetje bij Bartlehiem , zal door alle vijf mannen gezwommen worden. Zij zullen daarbij tijdens het laatste stuk vergezeld worden door de reddingsbrigade uit Leeuwarden en zwemmers die tegen een donatie voor Doe Een Wens mee kunnen zwemmen. Uiteraard wacht de zwemmers bij de finish een warm onthaal.

Meer nieuws en aktuele informatie is te vinden op de website van dit evenement: www.elfstedenzwemtocht.nl

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl