Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

concert op zaterdag 16 juli
7 juli 2011 | webredactie@central.hku.nl

Het Utrechts Conservatorium blies een traditie nieuw leven in door de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten met ingang van 2011 onder zijn hoede te nemen. De cursus beleeft vanaf a.s. vrijdag 8 juli zijn 45e editie en sluit af met een concert op zaterdag 16 juli. Het concert begint om 19.00 uur en vindt plaats in de Jacobikerk in Utrecht. Kaarten zijn te reserveren via www.hku.nl/ktc of vanaf 18.30 uur verkrijgbaar aan de kassa, zolang de voorraad strekt.

Slotconcert
In het slotconcert presenteren de cursisten zich zowel zingend in het koor als dirigerend voor het koor. Op het programma staat een selectie van de stukken waaraan de cursisten 8 intensieve dagen lang hebben gewerkt met het docententeam onder leiding van Hans Leenders. Het programma geeft zo een beeld van de koormuziek door de eeuwen heen: van Gregoriaans tot en met hedendaags, inclusief de geliefde Carmina Burana van Orff en lichte muziek. Kaarten kosten EUR17,50 / EUR12,50 (CJP, HKU). Medewerking verlenen kamerkoor Studium Chorale en diverse instrumentalisten.

Uniek
De Kurt Thomas Cursus kent een uniek concept: enerzijds staat de cursus open voor zowel professionele als amateurkoordirigenten, anderzijds werken alle cursisten op hun eigen niveau in de verschillende niveaugroepen. Een ander kenmerk van de cursus is de intensieve samenwerking tussen de docenten.
Utrechts Conservatorium

Het Utrechts Conservatorium maakt deel uit van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, HKU. Aan de HKU studeren ruim 3800 studenten in de volgende richtingen: Beeldende Kunst, Vormgeving, Muziek, Theater, Games en Interactie, Media en Kunstmanagement. In deze richtingen biedt de HKU bacheloropleidingen met meer dan 40 afstudeerrichtingen, maar ook basis-/vooropleidingen en masteropleidingen. De HKU is gevestigd in Utrecht, Hilversum en Amersfoort.
| Meer