Gemeente Coevorden

Coevorden

Brest Fortress eerste film in Hof van Coevorden

woensdag 13 juli 2011

De eerste film die vertoond zal worden in het Hof van Coevorden is `Brest Fortress'. Deze film, die op zaterdag 16 juli wordt vertoond, speelt zich af in en om de Vesting Brest in de Tweede Wereldoorlog. `Brest Fortress' vormt de afsluiting van een foto expositie over Brest, die nog tot 16 juli te zien is in Châteaurestaurant Kasteel Coevorden. De film begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Brest Fortress
Brest Fortress vertelt het heftige verhaal van de strijd om de vesting Brest tussen Duitse en Russische troepen in juni 1941. Veteraan Alexander Akimov kijkt terug op de tijd waarin hij als 15-jarige jongen terecht kwam in een bloederige oorlog en drie officieren uit de legerleiding proberen elk een belangrijke zone van de vesting te verdedigen. De film is gesproken in het Wit-Russisch en Engels ondertiteld.

Vesting Brest
Brest is, net als Coevorden, van oorsprong een vestingstad. De vesting, die inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO terug te vinden is, werd gebouwd als reactie op de invasie van Napeolon in Rusland in 1812. In 1914 had het zich ontwikkeld tot het grootste en modernste militaire complex in heel Europa.

Hof van Coevorden
De film Brest Fortress is de eerste film die vertoond zal worden in het Hof van Coevorden. In de raads- en theaterzaal is ook de mogelijkheid om op een groot scherm films te vertonen. Geïnteresseerden kunnen vanaf 19.30 binnenkomen bij de hoofdingang van het Hof van Coevorden. In de pauze is er de gelegenheid om bij grand café De Heeren van Coevorden een drankje te kopen.