Gemeente Ede

woensdag, 13 juli 2011

Zwoele Zomeravonden in Kröller Müller Museum

Zaterdag 16 juli vanaf 15.00 uur start de Zwoele Zomer in het Kröller Müller Museum met de eerste Zwoele Zomeravond. Dan is onder andere de Edese cabaretier en schrijver Hans Dorrestijn te gast. In het auditorium geeft hij op geheel eigen wijze een lezing uit Dorrestijns Vogelgids en Dorrestijns Natuurgids.

De Zwoele Zomer van het Kröller-Müller Museum staat dit jaar helemaal in het teken van 50 jaar beeldentuin. Op 3 juni 1961 opende het museum zijn wereldberoemde beeldentuin, met kunstwerken van o.a. Auguste Rodin en Henry Moore en als onmiskenbare blikvanger de Drijvende sculptuur, Otterlo van Marta Pan.

Uniek festival

In de beeldentuin van het museum genieten bezoekers ook dit jaar van een uniek kunst- en cultuurfestival. Onder andere schrijver en cabaretier Hans Dorresteijn, de Zwitserse performer Georg Taber en Esther Groenenberg verzorgen verrassende optredens. Tijdens de avond is er een uitgebreid aanbod van maaltijden en drankjes, maar zelf een picknick meenemen mag
natuurlijk ook. De tentoonstellingen in de museumzalen blijven tot 20.00 uur geopend. Mocht het weer niet zo zwoel worden als we hopen, dan verhuizen zoveel mogelijk optredens en activiteiten naar binnen. U komt dus nooit voor niets!

Zwoele Kindermiddag

De afsluiting van de Zwoele Zomeravonden dit jaar is de Zwoele Zomer kindermiddag op 13 augustus. Een unieke kans om het museum met het hele gezin te ontdekken. Kinderen met een vakantiepaspoort krijgen het kaartje voor het museum gratis! Zij hoeven alleen de toegang tot Nationaal park de Hoge Veluwe te betalen. (gratis t/m 5 jaar, tot 12 jaar vier euro). De eerstvolgende Zwoele Zomeravond is op zaterdag 30 juli van 15.00 tot 20.30 uur.

Gratis foto

Tijdens alle Zwoele Zomeravonden is er een fotograaf aanwezig die gratis foto's maakt. Bezoekers die zich alleen of met hun gezin laten fotograferen, krijgen de foto meteen gratis mee als blijvende herinnering.

Meer informatie

Het programma van de Zwoele Zomer komt tot stand in samenwerking met Gemeente Ede, Guido Pollemans (gastprogrammeur) en NJO Muziekzomer. Meer informatie vindt u op www.kmm.nl.