Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TERUG IN DE TIJD: EEN WEEKEND TUSSEN VIKINGEN, KELTEN EN MIDDELEEUWERS

De slag om Beekse Bergen: boogschieten, stokvechten en wapengekletter op 16 en 17 juli

Hilvarenbeek, maandag 11 juli 2011 - Op zaterdag 16 en zondag 17 juli strijken op het uitgestrekte terrein naast Speelland Beekse Bergen onder meer Vikingen, Schotten, Merovingers en Kelten neer. Gedurende de slag om Beekse Bergen nemen zij bezoekers mee terug in de tijd. In één weekend maken kinderen en volwassenen een wandeling door het (vaak verre) verleden en kunnen zij deelnemen aan uiteenlopende activiteiten, zoals boogschieten, vuur maken, brood bakken en handwerken.

Op zaterdag 16 en zondag 17 juli kunnen bezoekers tot 2.000 jaar voor Christus terug in de tijd reizen en verrijst op het terrein naast Speelland Beekse Bergen een tentenkamp van meer dan 150 tenten. Vrijwel alle belangrijke periodes uit de geschiedenisboeken komen dit weekend tot leven. Zo kunnen bezoekers de Keltische sfeer terugvinden in het kamp van de Woads, maar zich ook onderdompelen in de leefomgeving van Vikingen. Ook de IJzertijd en de tijd van de Grieken, Romeinen, Merovingers en de Schotten passeren de revue. De Middeleeuwen worden tijdens de slag om Beekse Bergen écht tot leven gebracht. Zo zijn er vele demonstraties, van pijl en boog schieten tot (stok)vechten en stuntrijden. Daarnaast staan muziek, dans en oude ambachten zoals het smeden van messen, het maken van kruiden en het bewerken van textiel op het programma. Kinderen kunnen zich niet alleen verkleden als ridder, maar ook brood bakken, kruisboogschieten en meedoen aan de kinderveldslag.

De slag om Beekse Bergen
De slag om Beekse Bergen vindt plaats op het uitgestrekte terrein naast Speelland Beekse Bergen (Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek). Entreeprijs per dag bedraagt E 8,95 per persoon. Kinderen onder de drie jaar hebben gratis toegang. Toegangsprijs is inclusief toegang tot Speelland Beekse Bergen. De slag om Beekse Bergen is 16 en 17 juli geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.historyexperience.nl.
---