Politie Gelderland-Zuid

Automobiliste zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

Nijmegen, 16-07-2011 o Vrijdagavond rond 21.00 uur werd de politie gebeld om uit te kijken naar auto die betrokken was bij een aanrijding en daarna was doorgereden. Met behulp van het kenteken kon de verdachte, een 19-jarige Nijmeegse, op de Wijchenseweg worden aangehouden.

Eerder op de avond was er een aanrijding tussen twee autos in de wijk Lankforst. De 19-jarige Nijmeegse was bij het achteruitrijden langzaam tegen een andere auto gereden. Toen de bestuurder van deze auto uitstapte, reed de vrouw weg. De man noteerde het kenteken.

Op basis van de gegevens van het kenteken ging de politie naar de woning van de eigenaresse van de auto. Hier bleek dat de auto was meegenomen door haar dochter die geen rijbewijs heeft.

Agenten zagen de auto vervolgens op de Wijchenseweg geparkeerd staan. Toen de automobiliste terugliep naar de auto, werd zij aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval. Zij is na verhoor vrijdagavond heengezonden. Er wordt nog nader onderzoek gedaan.

(11)

Laatst gewijzigd 16-07-2011 10:29 | © Regio Gelderland-Zuid |